AcasăNewsCauza aterizării elicopterului Black Hawk în Piaţa Charles de Gaulle. Primele concluzii...

Cauza aterizării elicopterului Black Hawk în Piaţa Charles de Gaulle. Primele concluzii ale anchetatorilor

elicopterCauza aterizării elicopterului Black Hawk în Piaţa Charles de Gaulle. Primele concluzii ale anchetatorilor

Șoferii care au tranzitat joi, 15 iulie, Piaţa Charles de Gaulle au rămas muți de uimire când s-au trezit în intersecție cu un elicopter militar.

Aparatul de zbor, un elicopter de tip UH60 Black Hawk, participa la zborul de antrenament, executat de Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Americane, cu ocazia Zilei Aviației. Pilotul a fost nevoit să aterizeze forțat în sensul giratoriu după ce a sesizat o defecțiune tehnică.

Aterizarea forțată a elicopterului american din centrul Capitalei ar fi avut loc din cauza unei defecțiuni majore a cutiei de transmisie. Cel puțin asta susțin surse din aviație, care vorbesc, așadar, despre o defecțiune încadrată în zona roșie, care necesită aterizarea de urgență.

Elicopterul, supus unei expertize tehnice

S-a deschis o anchetă în acest caz, iar aparatul de zbor se află deja la o bază militară, unde este supus unei expertize tehnice. Cutia neagră a elicopterului va fi și ea analizată, pentru a descifra cauzele incidentului.

Elicopterul a fost împins vineri dimineață de militarii români din mijlocul intersecției. Aparatul de zbor a fost, apoi, tractat de un utilaj și scos din oraș.

Vă amintim că că elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii a aterizat de urgență în sensul giratoriu de la Aviatorilor după ce a suferit o defecţiune tehnică. Acesta a lovit și doi stâlpi, care au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.

Parada de Ziua Aviației, anulată

Din fericire nu au existat victime, doar pagube materiale, două mașini fiind avariate de stâlpii smulși din pământ.

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a decis anularea paradei de Ziua Aviaţiei după incidentul de joi. Astfel, festivităţile de Ziua Forţelor Aeriene se vor desfăşura fără survolul aeronavelor militare. Parada de Ziua Aviaţiei se va ţine așadar doar de la sol.

author avatar
Andreea Vlad