AcasăNewsCautiunea depusa de Ghita, respinsa

Cautiunea depusa de Ghita, respinsa

Procurorii anticoruptie nu au fost de acord cu o prima varianta de cautiune pe care actualul deputat, fost om de afaceri, a depus-o in cuantumul a 13 milioane de euro, stabilita de DNA odata cu plasarea sa sub control judiciar pe cautiune. Ca urmare, Sebastian Ghita se vede nevoit sa gaseasca o alta solutie pentru a acoperi acesta suma.

Mai exact, parlamentarul a depus o serie de garantii – deopotriva mobiliare si imobiliare, in cuantumul cautiunii-record stabilite de procurori, insa a aflat ca expertul evaluator a considerat ca acestea nu s-ar ridica la valoarea de 13 milioane de euro, astfel ca au respins varianta propusa de Sebastian Ghita in dosarul in care deputatul e acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte, printre care si santaj, dare de mita, dar si folosire de informatii nedestinate publicitatii.

In replica, Sebastian Ghita isi sustine cauza. „Eu consider ca am respectat legea si m-am conformat conditiilor impuse de catre procurorii de la DNA Ploiesti (…) O sa incerc – asa cum au dispus domnii procurori – sa ma conformez cererilor dansilor (…) sper sa si pot. (…) Lucrurile au o dimensiune considerabila”, a precizat Ghita, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, deputatul adaugand ca se va sfatui cu avocatii sai, „pentru a gasi o solutie legala si corecta” care sa ii „permita indeplinirea acestor masuri”.

Decizia DNA nu este, insa, definitiva, in sensul in care e nevoie ca instanta sa o confirme. Iar acest aspect va ajunge in atentia magistratilor Instantei Supreme peste trei zile, mai exact joi. In acest rastimp, Ghita ar urma sa gaseasca o varianta pentru a se incadra in parametrii impusi de aceasta masura a procurorilor, in sensul in care sa reuseasca sa acopere intreaga suma dispusa odata cu plasarea sub control judiciar pe cautiune.

author avatar
eNational
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger