AcasăNewsCauti un loc de munca? Vezi AICI topul salariilor pe judete!

Cauti un loc de munca? Vezi AICI topul salariilor pe judete!

Foto: cariereonline.ro

Bucuresti, Targu Jiu, Sibiu, Timisoara si Ploiesti sunt orasele in care ai sanse sa te angajezi cu un salariu mediu net de peste 300 de euro pe luna.

Foto: cariereonline.ro

La polul opus se afla Calarasi, unde salariul mediu net a fost de 233 de euro in 2010, mai mic cu aproape o treime decat salariul mediu net pe economie, care a fost anul trecut de 334 de euro, potrivit unei brosuri guvernamentale, scrie zf.ro

 

In Bucuresti, salarii mai mari cu 20% fata de alte orase

In Bucuresti, salariul mediu net a fost anul trecut de 462 de euro, cu 20% mai mare decat in orice judet si cu 10% peste salariul mediu net din marile orase.  Salariul mediu net din  Capitala este insa cu mult mai mic  fata de cel pe care-l castiga vecinii nostri din Ungaria, de exemplu-peste 700 de euro/luna.

Revenind in tara, dupa Calarasi, judetele cu cele mai mici salarii sunt cele din regiunea Moldovei, unde si numarul angajatilor este mai mic decat in alte zone din tara.

O siguranta mai mare a locurilor de munca poti avea in orase precum Cluj sau Timisoara, unde sunt angajatori ca Electrica Distributie Transilvania Nord, Fujikura Automotive, Continental Automotive sau Alcatel-Lucent.

Totodata, investitiile in domeniul industrial din provincie – ArcelorMittal Galati, Automobile Dacia sau Johnson Controls (jud. Arges) – au facut ca mii de romani sa se specializeze in acest domeniu pentru a putea lucra in cadrul unei companii din orasului.

Unde te angajezi in Bucuresti Cluj si Timisoara

Printre companiile care fac in prezent angajari in Bucuresti se numara Hewlett-Packard, IBM, Microsoft, Oracle, H&M, Computer Generated Solutions, in timp ce in Cluj se cauta angajati care sa lucreze pentru companiile Genpact, Samsung sau Emerson. Timisoara ramane un oras atractiv pentru investitori precum Wipro sau Continental Automotive, care sunt printre cei mai cunoscuti angajatori din regiune.

293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger