AcasăNewsCautarile avionului malaiezian continua: "Nu s-a gasit nimic pana acum"

Cautarile avionului malaiezian continua: „Nu s-a gasit nimic pana acum”

10 avioane si 11 ambarcatiuni apartinand mai multor tari cerceteaza o suprafata de 254.000 de kilometri patrati din Oceanul Indian, in cautarea resturilor avionului malaiezian disparut pe 8 martie.

Se vorbeste deja de una dintre cele mai vaste operatiuni de cautare din istorie, dar pana acum rezultatul este egal cu 0, doar nemultumirile si frustrarile fiind in crestere.

Weekend-ul trecut, reprezentantii unei ambarcatiuni australiene au anuntat ca au descoperit mai multe obiecte care ar putea avea legatura cu avionul malaiezian. Informatia a fost primita cu o oarecare bucurie la nivel mondial, dar a fost infirmata rapid.

Locotenentul australian Russell Adams a anuntat, luni, ca, dupa o analiza amanuntita, s-a stabilit ca obiectele respective erau echipamente de pescuit care nu au nicio legatura cu avionul malaiezian. Asta desi duminica se spunea ca obiectele respective reprezinta „cea mai promitatoare speranta in cautarile avionului disparut”.

Dezamagit, premierul australian Tony Abbott a anuntat, luni, ca operatiunile de cautare a avionului disparut continua, in conditiile in care „nu s-a gasit nimic pana acum”. Abbott a tras un semnal de alarma precizand ca „trebuie sa intelegeti ca lucram pe o suprafata vasta de ocean si in baza unor informatii limitate”.

author avatar
Cristi Ionita
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger