AcasăNewsCautarile avionului malaezian disparut, misiune si mai dificila: Semnalele din adancuri, tot...

Cautarile avionului malaezian disparut, misiune si mai dificila: Semnalele din adancuri, tot mai slabe

Pe masura ce bateriile se descarca, iar semnalele despre care se crede ca ar proveni de la cutiile negre ale avionului malaezian disparut, incercarile de a gasi aeronava se ingreuneaza pe zi ce trece.

Cel putin asta a dat de inteles premierul australian, vorbind despre operatiunea de identificare a ramasitelor aparatului de zbor apartinand Malaysia Airlines, disparut inca din 8 martie. Semnalele subacvatice se pierd pe masura ce trece timpul, ceea ce face ca operatiunea sa fie si mai grea. „Nimeni nu ar trebui sa subestimeze gradul de dificultate a acestei misiuni”, a precizat Tony Abbot.

Aflat in China, premierul australian si-a exprimat speranta ca vor fi reperate noi semnale din directia zonei in care se banuieste ca s-ar afla avionul. „Incercarea de a localiza ceva aflat la 4.500 de metri adancime, in apa oceanului si la o mie de kilometri de uscat este o misiune imensa, imensa”, a sustinut Abbot, citat de BBC.

Ca urmare, desi de marti nu au mai fost anuntate vesti noi, cu privire la vreun semnal receptionat de la ceea ce se crede ca ar fi o cutie neagra apartinand Boieingului 777 care disparut de pe radare pe 8 martie, se fac eforturi sustinute pentru a se restrange aria de cautare, inainte ca bateriile sa se descarce de tot, avand in vedere ca nu sunt facute sa reziste mai mult de o luna fara realimentare.

Echipele de cautare continua sa perie, atat pe apa, cat si din aer, zona in care se crede ca s-ar afla epava aeronavei. Cursa MH 370, plecata din Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing, avea la bord 239 de oameni. Despre soarta lor nu s-a mai stiut nimic de pe 8 martie, cand aparatul de zbor a disparut fara urma, iar turnul de control din Malaezia nu a mai putut lua legatura cu pilotii.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger