AcasăNewsCautarile avionului malaezian disparut, cele mai scumpe din istoria aviatiei

Cautarile avionului malaezian disparut, cele mai scumpe din istoria aviatiei

China se uita dupa avion prin Tibet si provincia Xinjiang

Expertii spun ca operatiunile de cautare a avionului Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, disparut pe 8 martie, ar fi unele dintre cele mai scumpe din istoria aviatiei.

Potrivit presei internationale,unii experti spun ca in conditiile in care operatiunile ar putea continua o perioada indelungata, costurile vor deveni din ce in ce mai mari, poate cele mai ridicate din istorie.

Zborul MH370 asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing si a disparut de pe radare pe 8 martie, in timp ce avea la bord 239 de persoane. Aparatul de zbor si-a schimbat din motive necunoscute traseul la aproape o ora de la decolare si, cel mai probabil, s-a prabusit la sud de Oceanul Indian, la 2.000 de kilometri in largul coastei de vest australiene.

Australia este cea care coordoneaza cautarile in aceasta zona izolata, insa pana acum nu a dat curs discutiilor publice referitoare la costurile operatiunilor in vederea localizarii avionului.

Un expert in transporturi aeriene la firma de consultanta Frost and Sullivan apreciaza costul operatiunilor de cautare realizate din 8 martie la aproximativ 100 de milioane de dolari (72 de milioane de euro).

author avatar
Andra Nesu
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger