AcasăNewsCatina – puternic stimulent pentru potenta, fertilitate si imunitate

Catina – puternic stimulent pentru potenta, fertilitate si imunitate

Catina poate fi culeasa luni la rand, iar uleiul (foto jos) din aceste fructe este un excelent tonic sexual pentru barbati si femei

Catina, acest veritabil gingseng romanesc, are efecte benefice pentru sanatate, fiind un puternic stimulent al imunitatii, precum  si a potentei in cazul barbatilor si a fertilitatii femeilor.

Catina poate fi culeasa luni la rand, iar uleiul (foto jos) din aceste fructe este un excelent tonic sexual pentru barbati si femei

Catina este considerata o planta-miracol a medicinei fitoterapeutice, in masura sa aduca alinare in aproape orice fel de eafectiune, fie ea fizica sau psihica. Conform specialistilor citati pe terapii-naturiste.com, catina combate agentii patogeni si creste rezistenta la efort fizic si intelectual, scade durata de covalescenta dupa boala.

Beneficii generale

Preparatele din catina alba, asociate cu orice alt medicament (fie si crema), ii maresc acestuia considerabil efectul, scazand totodata actiunea negativa a medicamentelor de sinteza. Catina este radioprotectoare, fotoprotectoare (protectie pentru plaja), cicatrizant puternic. Are efect pozitiv in cazul unei proaste circulatii periferice. Avand efect imunomodulator, se recomanda in cancer si HIV (SIDA), malnutritie si boli fiziologice.

Sucul de catina

Se prepara din 1 kg de catina, 200 ml apa, 200 ml miere,toate puse  in mixer (nu in storcatorul de fructe. Se pune in recipiente curate si se administreaza zilnic 20-30 ml sirop amestecat cu 150 ml apa sau cu suc de struguri, afine, mere, portocale, lamaie, morcovi.

Este indicat in:

–  bronsita cronica, astm, sensibilitate la infectiile respiratorii ale persoanelor fumatoare sau care lucreaza in mediu toxic – o cura de o luna;

–  stari depresive – se tine un regim cu multe cruditati si se bea cate un sfert de pahar de suc dimineata si seara; este indicata si cura cu polen.

– cancer cu diverse localizari: suc de catina (un sfert de pahar) si suc de usturoi (2-3 lingurite); leucemie, o cura de 1-2 luni cu suc de catina are efecte miraculoase.

–  infectii virale: herpes, hepatita virala A, B si C, HIV – se recomanda cura cu suc de catina, vreme de minimum 40 de zile.

Macerat

Se pun doua lingurite de pulbere de catina ntr-un pahar cu apa si se lasa la macerat, la temperatura camerei, de seara pana dimineata, cand se amesteca cu o lingurita de miere lichida. Lichidul nu se filtreaza, iar la sfarsit se consuma si pasta de catina ramasa in pahar.  Se consuma dimineata pe stomacul gol. Pentru cresterea imunitatii la copii, se face o cura de patru saptamani cu macerat la rece de catina, administrat cu un sfert de ora inaintea fiecarei mese.

Poate fi utilizat in cazul unor afectiuni precum:

– avitaminoza;

– astenie, Parkinson. Alimentatia va fi imbogatita cu polen, miere de albine, apilarnil;

– lipsa poftei de mancare. Se consuma pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa.

Uleiul de catina

Poate fi gasit in magazine de produse naturiste si farmacii. Dupa uleiul de palmier, cel de catina este al doilea din lume ca bogatie in vitamina E.  Pentru stimularea sistemului imunitar se iau 30-40 de picaturi pe zi, simplu sau cu putina miere. Nu se adauga in apa, deoarece nu se dizolva. O cura dureaza minimum 14 zile, dar cel mai indicat este de peste 30 de zile.

Uleiul de catina are efecte benefice  in diverse afectiuni:

– boli de piele, dermatoze care se agraveaza la frig;

– sensibilitate la frig, anemie – se fac mai multe cure succesive, fiecare de cate 21 de zile, cu zece zile de pauza.

– impotenta, sterilitate, insuficienta ovariana – se face un tratament de lunga durata (minimum trei luni).

Uz  extern:

– herpes, papiloma – aplicatiile de 2-3 ori pe zi cu ulei de catina pot avea rezultate spectaculoase;

– arsuri, arsuri chimice – anumite studii facute la noi in tara au pus in evidenta efectele exceptionale ale uleiului de catina aplicat pe arsurile in curs de vindecare;

– tumori exteriorizate – se foloseste o combinatie in parti egale de ulei de catina si ulei de ricin (se gaseste in farmacii), cu care se ung de 2-3 ori pe zi zonele afectate. Aceasta combinatie da rezultate foarte bune si in tratamentul lipomurilor (pungi de grasimje acumulate sub paiele).

author avatar
Arpad Dobre
7.737 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger