AcasăNewsCâți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore/Creștere cu...

Câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore/Creștere cu peste 38 % faţă de ziua precedentă

Câți ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore/ Numărul lor, în creștere (sursa foto: politiadefrontiera.ro)

În contextul războiului din Ucraina și a situației tensionate din interiorul granițelor statului în care își au locuințele și agoniseala, oamenii continuă să caute adăpost dincolo de frontierele ucrainene.

Peste 4.400 de ucraineni au intrat, în decurs de 24 de ore, la noi în țară – numărul fiind în creștere față de ziua precedentă, din câte reiese din cifrele oficiale comunicate în a treia zi a Paștelui ortodox.

PF: Creștere cu 38,3 % a numărului cetățenilor ucraineni faţă de ziua precedentă

Cele mai recente informații au venit, marți, 26 aprilie, de la Poliția de Frontieră (PF). Reprezentanții instituției au comunicat că „în data de 25.04.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 98.670 de persoane, dintre care 4.412 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 38,3 % faţă de ziua precedentă)”.

Conform aceleiași surse, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 2.135 de cetăţeni ucraineni (în creștere cu 83%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 865 de ucraineni – fiind vorba de o creștere cu 4,2%.

Au trecut peste 60 de zile de când a început războiul din Ucraina. În tot acest răstimp, peste 780.000 de ucraineni au intrat la noi în țară – arată datele oficiale. Mai precis, „de la declanşarea acestei crize, până la data de 25.04.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 786.086 cetăţeni ucraineni” – se menționează în comunicatul remis marți, 26 aprilie, de Poliția de Frontieră.

118 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ucraina e de două ori și ceva mai mare decît România. Război, teatru de operațiuni, e pe nici o cincime din teritoriu. Ucraina face mai multe bucate decît România. Curentul și gazul nu s-au oprit niciodată.
    Întrebare:
    De ce nu se opresc în țara lor dacă-s cu adevărat cu casa-n spinare?

    Dacă guvernul româniei ar fi după cum cred cei ce merg la vot și se injectează atunci ar trebui ca pe nici un ucrainian incorporabil să nu-l lase să intre; înapoi și spărăți țara! Să facă o listă cu localitațile din Ucraina lovite de teatrul de operațiuni, am zis bine teatru, iar pe cei ce nu au casa în localitățile de pe listă, cale întoarsă și recitiți întrebarea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger