AcasăNewsCati de la Educatie a luat-o razna: vrea repetenti de la clasa...

Cati de la Educatie a luat-o razna: vrea repetenti de la clasa I

Sa ne fereasca Dumnezeu de harnicia prostilor!

Al patrulea mandat al Ecaterinei Andronescu da inca o lovitura scolii romanesti, de-abia intrata in paine, doamna profesoara are de gand sa schimbe legea care prevede ca nu pot fi lasati repetenti copiii pina in clasa a treia. Inconstienta, dispret  plus  inca o dovada de incompetenta: carevasazica un om al catedrei, femeie si mama, vrea sa poata fi lasati repetenti si elevii din clasa intai, cei care la 6-7 ani abia tatoneaza mediul scolar – nici comunistilor nu le-a trecut prin cap o astfel de nebunie. Noaptea mintii, nu alta ! Dar pentru clasa pregatitoare n-aveti propuneri, dna ministru ?

Sa ne fereasca Dumnezeu de harnicia prostilor

„Din pacate, e o prevedere legala, pana in clasa a treia copiii nu pot fi lasati repetenti. Cred ca trebuie sa revenim asupra acestui aspect pentru ca, iata, unde suntem. Ajungem la clasa a opta si constatam ca nu stiu sa scrie bine, sa calculeze bine si ca 36% nu sunt in stare sa ia 5 la evaluarea de clasa a opta.Cred ca obiectivele trebuie stabilite prin lege si in fisa postului. Acest obiectiv e o greseala”, spune senin Ecaterina Andronescu, fara sa argumenteze cu un studiu de impact sau o dezbatere publica. Dar Cati de la Educatie mai vrea sa le reteze gleznele si elevilor din clasa a X a, printre altele, ar dori sa introduca un examen national, pe modelul treptei a doua din perioada lui Ceausescu, si un bacalaureat diferentiat cu subiecte din ultimii doi ani de liceu. Schimbarile pentru noua lege a educatiei, care se pritoceste de prea mult timp, sunt de fapt niste carpaceli menite sa ascunda problemele din scoli, la care a pus umarul la greu Antonescu in trei mandate dezastruoase. Cine a tolerat extinderea „uzinelor” de diplome din universitatile private, cine a introdus Evaluarea Nationala si a desfiintat reteaua scolilor profesionale, daca nu Cati de la Educatie. Romania e printre codasele UE la bani pentru invatamant, multe scoli sunt surpate si elevii invata in frig si saracie,  sufocati alaturi de invatatori de o programa  greoaie, supralicitata  si fara viitor, iar manualele unice sunt pline de greseli aberante. Niciun ministru al Educatiei nu a tresarit in fata acestui tablou sumbru si nu o face nici Ecaterina Andronescu, urmasa de drept a nepriceputilor Liviu Pop si Valentin Popa.

author avatar
Andrei Coman
298 afisari

1 COMENTARIU

  1. Io te ba si aci ziarici politicaly corect -andrei coman! Adica daca nu vrea sa invete sau e prost trebuie sa absolve celputin 12 clase si o facultate – SNSPA ..!? De ce sa treaca clasa a -II-a sau a -III-a daca e prost?? Sa marim nr. analfabetilor care au diplome de absolvire !?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger