Cauta

Cati civili a ucis Pentagonul in 2017

Este prima data cand un raport oficial al departamentului american al Apararii detaliaza numarul persoanelor civile in teatrele de operatiuni ale armatei americane.

499 de civili necombatanti au fost ucisi si alti 169 raniti in urma actiunilor militare americane de anul trecut

Luna trecuta, DoD (Department of Defense) a difuzat un raport intitulat „Annual Report on Civilian Casualties in Connection With United States Military Operations”. Este o premiera, in virtuatea Sectiunii 1057 a National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2018 care il obliga pe secretarul de Stat al Apararii sa comunice Congresului date cu privire la pierderile civile provocate de interventiile militare letale ale fortelor SUA in lume. Pierderi pe care raportul le califica”tragice dar inevitabile”. Totusi, DoD estimeaza ca ”nici o alta forta armata din istorie nu a fost mai preocupata de limitarea suferintelor aduse civililor decat fortele armate americane”. Potrivit raportului (”Department of Defense Report on Civilian Casualties in Connection With United States Military Operations in 2017”) in cadrul operatiunilor din Irak si Siria (”Inherent Resolve”), in Afganistan (”Freedom s Sentinel” si ”Resolute Support”), in Yemen, Somalia si Libia, 499 de civili noncombatanti au fost ucisi in urma operatiunilor militare ale SUA. Alte 169  de persoane civile au fost ranite. Aceste cifre ”credibile”, potrivit Dod, au fost stabilite in urma anchetelor, cu precizarea ca alte 450 de rapoarte privind pierderile civile din 2017 sunt in curs dar, in virtutea Defense Act, trebuie date cifrele disponibile inainte de 1 martie 2018.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version