AcasăNewsCâți bani ia un salahor în România: „Va costa de 2-3 ori...

Câți bani ia un salahor în România: „Va costa de 2-3 ori mai scump ca materialele”

salahorCâți bani ia un salahor în România: „Va costa de 2-3 ori mai scump ca materialele”

Munca în construcţii este pe atât de grea, pe cât este şi de bine plătită. Unii angajaţi sunt plătiţi pentru o zi de lucru, alţii la lucrare, iar unii au procent din întreaga sumă destinată vânzării sau construirii unui bloc sau a unei locuinţe.

Cea mai întâlnită meserie de pe şantierele de construcţii este aceea de salahor, iar aceştia sunt plătiţi, de regulă, la zi.

Salahorii, greu de găsit și scumpi

Un salahor primeşte suma de 200 de lei pentru o zi lucrată şi aşa ajuns la un salariu lunar în valoare de cel puţin 4000 de lei. Aceștia folosesc de obicei rotopercutoare sau mașini de găurit în meseria lor.

Subiectul este de interes pe grupurile dedicate din mediul online. Vor să afle care este evoluția prețurilor pentru mâna de lucru atât cei care au nevoie să facă lucrări de amenajare în locuințe, cât și meseriașii care încearcă să formeze o echipă.

Este cazul unui român care a vrut să afle care mai este suma alocată unui salahor, după cum a întrebat pe Facebook. „Salut, cât se mai plătește un salahor care să facă doar material și să dea la mână?”, a întrebat bărbatul pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

În comentarii, părerile sunt împărțite, totuși, suma cel mai frecvent menționată pentru plata unei zile de lucru este de 200 de lei.”200 lei”.”Eu zic că 100 RON și o masă e suficient pentru un salahor. Dacă construiesc o casă înseamnă că mâna de lucru va costa de 2-3 ori mai scump ca materialele?”

„Evident! Mâna de om trebuie să fie mai scumpă decât materialele. Omul este viață, timpul fiecărui om este scump.””300, zona Sibiu.””250, salahor și 350 meseriași, despre ce vorbim, s-a scumpit piața în general cu 30%, auzi 100 de lei la zi salahor, păi se lua acum 15 ani 100 de lei.”

author avatar
Andreea Vlad
1.239 afisari

5 COMENTARII

  1. salahor?
    -aia erau in Egiptul antic
    da’ uite ca prin stramutare si colonizare
    „au aparut” toti coloratii Planetei!

    este si „asociatia importatorilor de forta de munca”,
    anatema:
    -cancer si buba neagra in familiile lor!

    • ROMANII O NATIE DE SCLAVI

      CAT SE MAI PLATESC CAPSUNARII ? DAR SPARANGHELISTII LUI IOHNNIS ?

  2. „va costa de 2-3 ori mai scump ca materialele”

    -uite ce debiteaza dobitocii:
    sa puna mana pe „normativul muncii” din R.S.R!

  3. Salariu bun 200 lei/zi??? Când instituțiile și multinaționalele plătesc de 2-4-6- 10 ori pe zi oameni care învârt hârtii?
    Care freacă menta degeaba și de muncit muncesc tot câțiva care și acolo sun plătiți nu prost de tot dar mult mai puțin decât sugativelor pe care le susțin? Ca mai trebuie sa și muncească cineva sa țină atâția piloși și pupincuristi.
    Nu este mult 200 lei/zi când oamenii aceștia își pun sănătatea la bătaie, muncesc din greu și fac lucruri care costa averi!
    Fără case nu putem sta nici fără străzi nici fără vidanjori nici fără niciunul dintre oamenii pe care societatea ii califica a fi inferiori.
    Este o mare nedreptate orice meserie este demnă orice munca și orice om care muncește este foarte inportant și trebuie sa i se acorde demnitatea pe care o merita. Când văd câte un leșinat din asta de birou ca are impresia ca este cumva superior ma apuca dracii – sunt niște inutili ca fără ei ne descurcam bine de tot dar fără oamenii aceștia care trudesc din greu nu putem!
    Trebuie sa facă si ei greve ca merita mai mult!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger