AcasăNewsCâţi bani cheltuie un turist străin în România şi pe ce îi...

Câţi bani cheltuie un turist străin în România şi pe ce îi dă

turistCâţi bani cheltuie un turist străin în România şi pe ce îi dă

Chiar dacă români au cheltuit mai mult pentru vacanțe, procentul sumelor plătite de străini pentru concediile de la noi a crescut mai mult.

Peste un milion şi jumătate de turişti străini au ajuns anul trecut în România şi au cheltuit bani frumoşi aici. Chiar mai mulţi decât cu un an înainte.

Cheltuielile turiștilor străini veniţi în România în vacanță nu sunt mici

Vorbim de peste 4.2 miliarde de lei cheltuiţi de turiştii din străinătate în ţara noastră, în 2022. Un turist străin a cheltuit în Romania, puțin peste 2.700 de lei în vacanța petrecută la noi în țară, se arată în datele statistice oficiale.

Este așadar, vorba, de o medie de 2.700 de lei – bugetul fiecăruia pentru vacanţa petrecută la noi. Este o creştere cu 15% faţă de anul anterior, se mai arată în raportul INS.

Mai mult de jumătate, adică 51.8% au călătorit în scop profesional şi au cheltuit 55.3% din total. Iar călătoriile în scop particular, de relaxare, sunt al doilea motiv pentru care străinii au căutat ţara noastră.

Hotelurile din Bucureşti şi marile oraşe s-au bucurat din plin de oaspeţi de peste hotare.

author avatar
Andreea Vlad
372 afisari

4 COMENTARII

  1. ,,Si pe ce ii da”….Pe ce ii da tante ziarista?Si de unde stii ca un turist strain acheltuit 2.700lei ?

  2. Articol scris de mantuiala de o tzoparlanca proasta si inculta ca sa nu mai vorbim de faptul ca ce scrie este neverosimil si bate campii
    Sunt luati drept turisti aia care se intorc de la munca acasa in Romania

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger