AcasăNewsCâteva gantere și sala ta de acasă este gata? De ce mai...

Câteva gantere și sala ta de acasă este gata? De ce mai ai nevoie?

Dacă te-ai hotărât să îți amenajezi o sală de antrenament acasă, este momentul să faci puțină cercetare. Te afli deja pe drumul cel bun, însă din acest articol vei afla ce alte alegeri trebuie să mai faci în funcție de obiectivele tale sau de exercițiile pe care dorești să le faci.

Haltere, pentru antrenamentul general al corpului

Cu ajutorul halterelor poți lucra, de fapt, fiecare grupă musculară din corp. Cu haltere vidaXL poți face antrenamente pentru mușchii mari, așa cum sunt mușchii spatelui, ai pieptului sau ai picioarelor, dar poți face și exerciții pentru mușchii brațelor sau umerilor.

Halterele îți oferă șansa de a varia exercițiile în funcție de obiectivele pe care le ai – exerciții pentru o singură grupă de mușchi sau exerciții compuse, pentru mai multe grupe musculare în același timp.

Acestea sunt excelente pentru dezvoltarea puterii, a forței și a masei musculare, iar dacă dorești să îți atingi obiective înalte, poți folosi greutăți mai mari pe măsură ce avansezi în antrenamentele tale zilnice.

Gantere Kettlebell, pentru o dezvoltare completă a mușchilor

Ganterele Kettlebell pot fi extrem de eficiente în antrenamentele zilnice, mai ales că oferă o mare varietate de beneficii pentru starea generală și de sănătate. Acestea ajută la îmbunătățirea forței, a rezistenței, a echilibrului sau a flexibilității. Cu ajutorul lor pot fi lucrate mai multe grupe de mușchi în același timp și poți arde calorii, îmbunătățind astfel compoziția corporală, pentru că unul dintre scopurile acestora este de a crește ritmul cardiac. Sunt multe exerciții pe care le poți face cu ajutorul acestor gantere, de la balansarea sau ridicarea de greutăți, până la exerciții complexe care implică mișcări ale întregului corp.

Bara de tracțiuni, perfectă pentru dezvoltarea superioară a corpului

Bara de tracțiuni trebuie să facă parte din dotarea unei săli de antrenament acasă, pentru că aceasta este un instrument excelent în dezvoltarea forței, a rezistenței și a tonusului muscular în partea superioară a corpului. Exercițiile cu barele de tracțiuni se concentrează pe musculatura din spate – mușchii dorsali, biceps sau deltoid.

Într-adevăr, ganterele ar putea fi considerate vedeta unei săli de forță, însă pentru antrenamentele de zi cu zi este de preferat să ai în vedere și alte articole care te vor ajuta să efectuezi exerciții diverse.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger