AcasăNewsCatedrala Sfantul Vasile Blajenâi din Piata Rosie, Moscova

Catedrala Sfantul Vasile Blajenâi din Piata Rosie, Moscova

Catedrala Sfantul Vasile - Piata Rosie - Moscova

Catedrala Sfantul Vasile Blajenai (rusa Храм Василия Блаженного) sau „Собор покрова Богородицы на рву” este situata in Piata Rosie din Moscova, Rusia si a fost construita in 1554. Catedrala reprezinta un templu ortodox, iar monumentul este un simbol al orasului si al arhitecturii ruse traditionale.

Catedrala Sfantul Vasile - Piata Rosie - Moscova

Biserica adaposteste mormantul Fericitului Vasile (sec. al XV-lea), care este patronul catedralei. Catedrala este cunoscuta pentru cupolele sale caracteristice sub forma bulbilor de ceapa. Google celebreaza implinirea a 450 ani de la ridicareaCatedralei Sfantul Vasileprintr-un logo personificat. Catedrala Sfantul Vasile marcheaza centrul oraşului Moscova. Pentru multi ani  la rand, Catedrala Sfantul Vasile a fost cea mai inalta cladire din Moscova.

Istoria catedralei incepe prin anul 1552 cand a fost construita Biserica Sfanta Treime in semn de recunostinta pentru victoria armatei ruse impotriva tatarilor din hanatul Kazan. La inceput biserica a fost construita din lemn, pe locul ei fiind construita catedrala, intre 1555-1561, in timpul lui Ivan cel Groaznic.

Vezi cum celebreaza Google acest eveniment

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
2.290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger