AcasăNewsCatedrala Notre-Dame: Donatorii dau mai mult din gură, mai puțin din buzunar

Catedrala Notre-Dame: Donatorii dau mai mult din gură, mai puțin din buzunar

Doar 9% dintre promisiunile de donaţii pentru Catedrala Notre-Dame, simbol al oraşului Paris, care a fost afectat de un incendiu de amploare pe 15 aprilie, au fost concretizate, a confirmat, vineri, ministrul francez al Culturii, Franck Riester.

Sursa foto Twitter

Ministrul a declarat că, din suma totală promisă de 850 de milioane de euro, doar 80 de milioane de euro au fost trimise de donatori.

Promisiunile de donaţii au fost făcute unui număr de patru structuri, La Fondation de France, la Fondation pour le patrimoine, la Fondation Notre-Dame şi Centre des monuments nationaux, precum şi statului francez.

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat, pe 11 mai, un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi „ambiţios”. Aceștia au estimat că restaurarea ar costa între 600 şi 700 de milioane de euro.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
164 afisari

2 COMENTARII

  1. FRANȚA E O ȚARĂ MARE FRUMOASĂ ȘI BOGATĂ! Are suficienți bani la buget pentru a restaura Catedrala NOTRE DAME -SIMBOLUL FRANȚEI ȘI AL EUROPEI CREȘTINE! Nu prea mai are politicieni patrioți de cind a ieșit forțat din politica singurul președinte patriot CHARLES DE GAULLE! După el toți ceilalți au fost de profesie bancheri la Banca Rotschild angajați. Cum ar zice Jiji Becali angajații lui =slugi..

  2. Sa fim seriosi au fost furati.Vuiton si Dior au donat singuri 200 milioane euro. San Laurent si Bucii singuri 100 miil euro total 300 bani JanCote Jan Mare. Dna Dna sa vina sa va ia! 80 mil??? Kamon men. Bum bum bum bum-bang bang bang bang.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger