AcasăNewsCate scoli, gradinite si licee din tara au paza si cate sisteme...

Cate scoli, gradinite si licee din tara au paza si cate sisteme de suraveghere video. Politia a facut o evaluare

Odata inceput un nou an de scoala, si copiii reveniti in salile de clasa ori la gradinite, oamenii legii au vrut sa stie cate unitati destinate invatamantului preuniversitar din tara- atat din orase, cat si din mediul rural- au paza umana, cate sunt protejate de firme specializate, dar si cate au instalate sisteme video de supraveghere, pentru a verifica nivelul de asigurare a protectiei invataceilor.

Asa ca au facut o verificare la nivelul celor peste 20.000 de scoli, gradinite si licee de la nivelul oraselor si satelor, pentru a vedea cum stau lucrurile la acest capitol al protectiei obiectivelor de invatamant in care studiaza in jur de 3 milioane de copii. Demarata la inceputul noului an scolar, analiza in acest sens a fost incheiata, iar concluziile facute publice in ultima zi a acestei saptamani.

Astfel, datele centralizate indica o crestere, comparativ cu anul trecut, a nivelului de protectie si paza al unitatilor scolare din sistemul preuniversitar. Din comunicatul IGPR reiese faptul ca din totalul scolilor, gradinitelor si al liceelor verificate, 5.167 – 3.606 sunt in mediul urban şi 1.561 in mediul rural – au paza umana – fie proprie, fie asigurata prin societati specializate sau prin intermediul unui sistem de paza mixta).

Totodata, politistii au ajuns la concluzia ca nu mai putin de 7.812 de unitati de invatamant preuniversitar au sisteme de supraveghere video, cele mai multe fiind situate in orase – 4.005.

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger