AcasăNewsCate milioane de dolari incaseaza bancherii si titanii mass media

Cate milioane de dolari incaseaza bancherii si titanii mass media

Wall Street intotdeauna se traieste intens

In 2011, directorii executivi din varful piramidei de pe Wall Street au pus in functiune masinaria recompenselor, atribuindu-si milioane de dolari. Dar presa i-a surclasat!

Wall Street intotdeauna se traieste intens

Conform publicatiei Bloomberg View, cei mai bine recompensati titani de pe Wall Street au fost, in 2011, seful executivului de la JP Morgan Chase, Jamie Dimon, cu 23 de milioane de dolari, si John Stumpf, de la Wells Fargo & Co. (WFC), cu 17,9 milioane de dolari.

Toate scad, numai recompensele urca

Les Moonves a incasat 69,9 milioane de dolari

Lloyd Blankfein, de la  Goldman Sachs Group Inc., a fost regalat cu 16,2 milioane de dolari, in timp ce Vikram Pandit, de la Citigroup Inc., a incasat 14,9 milioane de dolari, desi 55 la suta dintre actionari au votat o rezolutie ca sa nu incaseze acesti bani.

Chipul lui Jamie Dimon apare mai des pe pancarde

James Gorman si Morgan Stanley au dus acasa cate 10,5 milioane de dolari, cu 25 la suta mai putin decat in anul precedent.

John Stumpf, pe coperta Forbes, „revista celor de pe Wall Street”

Brian Moynihan, de la  Bank of America Corp., a incasat recompensa cea mai „mica”: 8,1 milioane de dolari. „Situatia se prezinta astfel: profiturile merg in jos, cresterea economica e pe tobogan, valorile burselor sunt in scadere, de ce s-ar pastra recompensele la asemenea cote?”, se intreaba  Bloomberg View.

Presa surclaseaza Wall Street

Poate pentru ca acesti oameni si-au facut treaba, aceea de a pune pe butuci finantele lumii. Cel putin, asa a sugerat presedintele Comi­siei Europene, Jose Manuel Barroso, care a invino­vatit SUA pentru problemele financiare cu care se confrunta acum Europa. Prezent la intrunirea liderilor tarilor dezvoltate si emergente G20, Barroso a subliniat ca America de Nord a generat criza financiara, „prin politici neortodoxe in unele sectoare financiare”.  Una dintre practicile neortodoxe este si rapoartele false date publicitatii, care constituie adevarate atacuri asupra unor sisteme bancare, in folosul altora. Dar, poate nu intamplator, Bloomberg View a descoperit ca unii magnati mass media au incasat recompense mai grase decat cei din domeniul bancar. De exemplu, Les Moonves, executiv al  CBS Corp., a incasat, in 2011,  69,9 milioane de dolari, surclasandu-i pe „baietii destepti” de pe Wall Street. David Zaslav, de la Discovery Communications Inc.( care are departament de informatii pentru investitori), a incasat 52,4 milioane de dolari.

Traditionalul „1 dolar”

Acestia au fost urmati de Philippe Dauman, de la Viacom Inc.(conglomerat media axat pe televiziunea prin cablu), cu 43 de milioane de dolari, Jeff Bewkes, de la Time Warner Inc., cu 26 milioane de dolari. Brian Roberts si Steve Burke, executivi de top la Comcast Corp. (corporatie renumita pentru analiza pietelor), au primit recompense de 27 milioane de dolari, respectiv 24 milioane de dolari, desi patriarhul corporatiei, Ralph Roberts, in varsta de  92 de ani si inca activ in consiliul director, si-a atribuit traditionalul „1 dolar”, care dovedea pe vremuri obiectivitatea unui trust! Pe lista cu recompense grase se afla si sase executivi de la Associated Press. Cum s-ar zice: „Obrazul subtire cu cheltuiala se tine”!

author avatar
Adina Mutar
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger