AcasăNewsCatastrofă ecologică: Aproape 100 de balene și-au găsit sfârșitul, după ce au...

Catastrofă ecologică: Aproape 100 de balene și-au găsit sfârșitul, după ce au eșuat pe plajă

Catastrofă ecologică: aproape 100 de balene au murit, după ce au eșuat pe plajă (sursa foto: captură Instagram/Sam Wild)

Aproape 100 de balene-pilot şi delfini au murit după ce au eşuat pe plajele din Insulele Chatham, la circa 800 de kilometri în largul coastei de est a Noii Zeelande.

Majoritatea mamiferelor marine au ajuns din apă pe nisipul plajelor la finele săptămânii trecute. Din câte a declarat un oficial din rândul autorităţilor pentru conservarea biodiversităţii din Noua Zeelandă, situația a ajuns în atenția acestora în cursul zilei de duminică. Jemma Welch a anunțat că 97 de balene-pilot şi trei delfini au pierit, conform examiner.com.au.

”Doar 26 dintre balene erau încă în viaţă în acel moment, majoritatea foarte slăbite şi au fost eutanasiate din cauza condiţiilor de mare agitată şi a existenţei rechinilor albi mari în apă”, a explicat aceasta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Sam Wild (@saminthewild_)

Potrivit sursei citate, astfel de situații au mai apărut în Insulele Chatham, cea mai gravă dintre ele datând din anul 1918, când aproape o mie de animale au murit, în urma unui singur astfel de incident.

Astfel de imagini triste, surprinse anii trecuți pe plaje din Noua Zeelandă, au fost postate pe Youtube:


194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger