AcasăNewsCătălin Tolontan, dat afară de la „Libertatea”, alături de alte două nume...

Cătălin Tolontan, dat afară de la „Libertatea”, alături de alte două nume de la vârful redacției

sursa foto: stiripesurse.ro

Schimbări la vârful cotidianului „Libertatea”. Vizat ar fi, între alții, Cătălin Tolontan – cel care, luna trecută, fusese îndepărtat și de la „Gazeta Sporturilor” – cotidianul care, între timp, nu mai apare în ediția tipărită.

Miercuri, 6 decembrie, s-a aflat că Tolontan ar fi fost dat afară de la „Libertatea”. Și nu doar el ar fi fost vizat de o astfel de măsură.

Mai exact, dezvăluie Paginademedia.ro, în baza unor surse, Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunţat miercuri că îşi încheie colaborarea cu Ringier. Această decizie survine îndepărtării lui Tolontan de la „Gazeta Sporturilor” în urmă cu o lună.

Însă, din câte s-a mai aflat, Tolontan nu ar fi singurul concediat. Potrivit aceleiași surse, în aceeaşi situaţie sunt şi jurnalistele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct „Libertatea” şi Camelia Stan, la rândul său redactor-şef adjunct. Și ele ar fi fost date afară.

Într-un comunicat de presă, compania anunță că „Libertatea” urmează să treacă printr-o serie de schimbări, astfel că ziarul se va orienta mai mult către zona de digital. Și tot în comunicatul transmis de Ringier, compania transmite că „trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi de această schimbare de strategie”. Nu sunt menționate, însă, numele acestor trei angajați.

Ce anunță compania într-un comunicat: „Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie”

„Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare.

Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natura sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

(…)

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmăreşte identificarea paşilor necesari pentru a construi o redacţie axată pe digital. Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie.

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro, cel mai important brand de presă sportivă din România, pentru a răspunde cât mai riguros exigenţelor unei audienţe interesate de sport”, se menționează, între altele, în comunicatul transmis de Ringier site-ului menționat.

Până la acest moment, Cătălin Tolontan nu a reacționat public la acest anunț, cum s-a întâmplat după decizia închiderii ediției tipărite a ”Gazetei Sporturilor”.

author avatar
Andrei Coman