AcasăNewsCătălin Tolontan, dat afară de la „Libertatea”, alături de alte două nume...

Cătălin Tolontan, dat afară de la „Libertatea”, alături de alte două nume de la vârful redacției

Schimbări la vârful cotidianului „Libertatea”. Vizat ar fi, între alții, Cătălin Tolontan – cel care, luna trecută, fusese îndepărtat și de la „Gazeta Sporturilor” – cotidianul care, între timp, nu mai apare în ediția tipărită.

Miercuri, 6 decembrie, s-a aflat că Tolontan ar fi fost dat afară de la „Libertatea”. Și nu doar el ar fi fost vizat de o astfel de măsură.

Mai exact, dezvăluie Paginademedia.ro, în baza unor surse, Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunţat miercuri că îşi încheie colaborarea cu Ringier. Această decizie survine îndepărtării lui Tolontan de la „Gazeta Sporturilor” în urmă cu o lună.

Însă, din câte s-a mai aflat, Tolontan nu ar fi singurul concediat. Potrivit aceleiași surse, în aceeaşi situaţie sunt şi jurnalistele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct „Libertatea” şi Camelia Stan, la rândul său redactor-şef adjunct. Și ele ar fi fost date afară.

Într-un comunicat de presă, compania anunță că „Libertatea” urmează să treacă printr-o serie de schimbări, astfel că ziarul se va orienta mai mult către zona de digital. Și tot în comunicatul transmis de Ringier, compania transmite că „trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi de această schimbare de strategie”. Nu sunt menționate, însă, numele acestor trei angajați.

Ce anunță compania într-un comunicat: „Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie”

„Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare.

Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natura sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

(…)

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmăreşte identificarea paşilor necesari pentru a construi o redacţie axată pe digital. Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie.

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro, cel mai important brand de presă sportivă din România, pentru a răspunde cât mai riguros exigenţelor unei audienţe interesate de sport”, se menționează, între altele, în comunicatul transmis de Ringier site-ului menționat.

Până la acest moment, Cătălin Tolontan nu a reacționat public la acest anunț, cum s-a întâmplat după decizia închiderii ediției tipărite a ”Gazetei Sporturilor”.

author avatar
Andrei Coman
667 afisari

7 COMENTARII

  1. Nu-l mai plangeti pe micutul securist, c-a plecat burdusit si cu 300.000 de coco , drept despagubiri… Acum, serviciile o sa-i deschida o oficina , unde vor avea loc trageri din poligon… Aferim!

  2. tolontan a lovit in Bellu si Bitamg distrugand gimnastica romaneasca incat azi nici macar nu mai are finantare pt. antrenamente la cupa Mondiala unde sa calificat dupa ani de zile! A tras cu burleanu ca sa-l ajute sa fie sef la FRF -a distrus si fotbalul romanesc! Si multe rele a facut in sportul romanesc ,iar roata sa intors-patronii lui straini i-au dat cu sutu-n cur! Cum se zice-n armata; a III a CIZMA! Primele doua cizme se iau in picioare , a treia-n fund!

    • Orice shut in cur un pas inainte! tolontan a fost strategic scos din trustu elvetiano-sorosist ca sa se duca la recorder pt. a ataca partide si ,,catindatzi” la prezidentiale..Deci e o manevra..Singura problema pe care o vad eu, e cine mai pune botu la articolele lui..Mai sint oameni care sa puna botu la vrajeala lui, scrisa/primita pe mail de la sefii lui ,ca art. apoi in ziare online?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri