AcasăNewsCatalin Spataru, "regele asfaltului din Arges", arestat

Catalin Spataru, „regele asfaltului din Arges”, arestat

Catalin Spataru

Omul de afaceri argesean Catalin Spataru, cercetat in dosarul privind un grup infractional suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 20 de zile, in noaptea de luni spre marti.

Catalin Spataru

Decizia de arestare preventiva pentru 20 de zile a lui Catalin Spataru a fost luata, in noaptea de luni spre marti, de catre Tribunalul Mehedinti, mandat de arestare preventiva fiind emis si pe numele unui barbat din Strehaia, Mihai Ion.

Omul de afaceri Catalin Spataru a asteptat la Tribunalul Mehedinti deizia magistratilor, impreuna cu avocatul sau, dupa pronuntarea sentintei fiind dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti. La iesirea din Tribunalul Mehedinti, Spataru nu a facut nicio declaratie presei, dar le-a spus insa fratelui sau si rudelor care il asteptau ‘sa stea linistiti”.

Avocatul omului de afaceri, Bebe Dana, a declarat ca va formula recurs la decizia Tribunalului Mehedinti de arestare preventiva. „Nu sunt indicii temeinice, (n.r. – pentru arestare), tocmai de aceea vom face recurs”, a spus Bebe Dana.

Celalalt babat care a fost arestat preventiv, Mihai Ion, din Strehaia, a parasit Tribunalul Mehedinti, dupa ce audierile s-au incheiat si nu s-a mai intors la pronuntarea solutiei, decizia judecatorului fiind asteptata de avocatul sau. Avocatul lui Mihai Ion, Sorin Crudiu, a declarat, la randul sau, recurs in cazul clientului sau. „Nu s-a mai intors, probabil se va preda maine ( n.r. – marti)”, a mai spus avocatul lui Mihai Ion.

In cazul altor patru persoane prezentate de procurorul DIICOT, luni, in fata Tribunalului Mehedinti, cu propunerea de arestare preventiva, judecatorul a respins propunerea, acestia primind interdictia de a parasi localitatea Strehaia pentru urmatoarele 30 de zile, cu exceptia cazurilor in care vor fi chemate la sedintele din proces.

Omul de afaceri argesean Catalin Spataru, cunoscut drept „regele asfaltului din Arges”, cercetat si dat in consemn la frontiera in dosarul privind un grup infractional suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost retinut, duminica, pentru 24 de ore.

Anchetatorii i-au confiscat omului de afaceri doua masini – un Mercedes X 6 si un Audi A 6. Cu una dintre masini, respectiv cu autoturismul Mercedes, Saptaru venise la audieri la DIICOT, iar cu cealalta masina au ajuns la DIICOT rude ale acestuia.

Catalin Spataru s-a prezentat, duminica, la sediul DIICOT Mehedinti. Potrivit sefului Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Mehedinti, Petri Althamer, pe numele lui Spataru fusese emisa o citatie in care acesta era chemat la audieri duminica la pranz. Spataru si liderii grupului infractional acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au fost dati, luni dimineata, in consemn la frontiera.

author avatar
National
981 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger