AcasăNewsCatalin Spataru, "regele asfaltului din Arges", a fost retinut

Catalin Spataru, „regele asfaltului din Arges”, a fost retinut

Catalin Spataru

Omul de afaceri argesean Catalin Spataru, cercetat si dat in consemn la frontiera in dosarul privind un grup infractional suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost retinut pentru 24 de ore.

Catalin Spataru

Procurorul DIICOT Mehedinti a emis pe numele lui Spataru ordonanta de retinere pentru 24 de ore, omul de afaceri urmand sa fie dus, luni, la Tribunalul Mehedinti cu propunerea de arestare preventiva.

De asemenea, anchetatorii i-au confiscat omului de afaceri doua masini – un Mercedes X 6 si un Audi A 6.Cu una dintre masini, respectiv cu autoturismul Mercedes, Saptaru venise la audieri la DIICOT, iar cu cealalta masina au ajuns la DIICOT rude ale acestuia.

Omul de afaceri argesean Catalin Spataru, cercetat si dat in consemn la frontiera in dosarul privind un grup infractional suspectat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, s-a prezentat, duminica, la sediul DIICOT Mehedinti.

Potrivit sefului Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Mehedinti, Petri Althamer, pe numele lui Spataru fusese emisa o citatie in care acesta era chemat la audieri duminica la pranz.Catalin Spataru, supranumit „regele asfaltului din Arges”, a venit la DIICOT cu masina personala, a spus Petri Althamer.

Tribunalul Mehedinti va lua in discutie, luni, situatia celor sapte membri ai gruparii pentru care existau mandate de aducere si care nu au fost gasiti, intre acestia aflandu-se si Catalin Spataru.

Omul de afaceri argesean Catalin Spataru si liderii grupului infractional acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au fost dati, luni dimineata, in consemn la frontiera.

In urma cu o saptamana, anchetatorii au facut 30 de perchezitii domiciliare – 13 in localitatea Strehaia, noua in judetul Hunedoara, patru in municipiul Cluj, trei in municipiul Timisoara si una in judetul Arges – la membrii unui grup infractional suspectati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani, potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.ti.

author avatar
Ciprian Purice