AcasăNewsCatalin Predoiu, audiat ca martor la IGPR

Catalin Predoiu, audiat ca martor la IGPR

Fostul ministru al Justitiei, avocat de profesie, a venit joi la sediul IGPR pentru a da declaratii la Directia de Investigare a Infractiunilor Economice.

Catalin Predoiu

UPDATE: Dupa audierea din prima parte a zilei, Predoiu a ales sa faca unele precizari cu privie la prezenta sa la IGPR si pe o retea de socializare. „Astazi am fost audiat, in calitate de martor, la Inspectoratul General al Politiei. Am fost intrebat si am dat lamuriri despre prezenta mea ca avocat intr-un proiect de achizitie a unui grup de companii romanesti de catre o societate straina. Negocierile celor doua parti au fost purtate in perioada 2012 (vara) – 2013 (primavara), in prezenta a doua societati de avocatura si consultanta internationale si s-au soldat cu un esec, cele doua parti neajungand la un acord de realizare a proiectului.

In calitate de avocat, am consiliat partea romana in materie de drept societar in privinta documentelor contractuale de achizitie. Contractul de asistenta juridica a fost legal incheiat, onorariul facturat legal, incasat prin virament si fiscalizat.”, a mentionat liberalul, pe pagina sa de Facebook.

Dupa incheierea procedurii, Catalin Predoiu le-a declarat jurnalistilor ca a dat o declaratie avand calitate de martor, „legat de un dosar care are in cercetare o persoana fizica din Brasov”.

Totodata, raspunzand unei intrebari, liberalul a explicat ca a fost avocat al unei societatati. „Nu are nicio legatura cu intemedierea. Contractul de asistenta a vizat asistenta juridica de vanzare a unei companii, care nu s-a mai realizat (…) Nu am fost intrebat decat cu privire la relatia mea de avocat cu aceasta societate. Am explicat cand a fost incheiat contractul de asistanta juridica, in ce a constat asistenta juridica si cum s-a incheiat asistenta juridica”, a mai punctat Predoiu, dupa ce a dat declaratii in fata unui ofiter din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor Economice.

In prima faza, pana ca liberalul sa faca precizari in fata presei, s-a aflat ca ar fi vorba despre un dosar deschis de Parchetul General, in legatura cu aspecte ce ar data din 2012.

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger