AcasăNewsCât vor plăti românii pentru polițele RCA după plafonare. Anunțul ASF /...

Cât vor plăti românii pentru polițele RCA după plafonare. Anunțul ASF / Proiectul a ajuns pe masa Ministerului Finanțelor

RCACât vor plăti românii pentru polițele RCA după plafonare. Anunțul ASF / Proiectul a ajuns pe masa Ministerului Finanțelor

Schimbare majoră pentru polițele RCA. Prețurile nu vor mai fi plafonate la nivelul lunii martie 2022, așa cum promiteau guvernanții.

Tarifele RCA ar urma să fie înghețate la nivelul din luna februarie 2023. Asta prevede noul proiect de lege pe care ASF l-a trimis deja la Ministerul de Finanțe.

Prețurile, plafonate la nivelul lunii februarie 2023

Ministerul Finanțelor a republicat proiectul Hotărârii de Guvern pentru plafonarea prețurilor la RCA, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a modificat. Schimbarea majoră: tarifele luate în calcul sunt cele de la finalul lunii februarie 2023.

Modificarea vine după ce firmele de asigurări s-au arătat nemulțumite de prima variantă, care plafona tarifele la prețurile de acum un an.

Potrivit acestei ultime propuneri, tarifele maxime nu le pot depăși pe cele practicate de fiecare asigurător în 28 februarie 2023 şi vor fi valabile timp de 6 luni.

O altă prevedere stabilește comisionul brokerilor la cel mult 8% din valoarea netă a poliței RCA. Proiectul ar urma să fie discutat de Guvern în ședința din această săptămână.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari

3 COMENTARII

  1. Firmele de asigurari? Pai mai e vreuna romaneasca? Nu trebuie sa faca si ele un profit serios pe piata romaneasca, pe care apoi sa-l transfere la societatea mama din Austria – WST (ca are vreo 3-4 in Romania: Omniasig, Asirom, Unita s.a.), Germania ( marele Alliantz care da tonul) Franta (Grupama care urmeaz seful All…) ca doar alea nu se multumesc cu firfirei cum se multumeau amaratele bagate in faliment ?! Si sa nu mai invoce ASFul atata nivelul de capital si problema „solvency” adica daca primele erau sau nu sustenabile ca doar de-aia erau obligate societatile sa-si cumpere programe de reasigurare la reasiguratori cotati desi vad ca la Euroins nu erau cotati, deci de ce nu erau cotati ? I-a lasat ASF asa sau n-au vazut, sau n-au stiut sau au avut alt motiv sa-i lase cu reasiguratori necotati si acuma invoca ca nu era de incredere, ca erau listati prin nu stiu ce insule, pai cine trebuia sa vada ?? Halal supraveghere !! Si ce salariu au? A, vreo 4-5-6 000 (aia mai mici, sefii mari peste 10 000) dar nu de lei ci de euro !!! Si cat are in medie un roman ??

  2. Deci s-a dat ordin pe unitate!Cine mișcă, nu mai mișcă! Reducerea fata de prețul actual , nimica toată! Frecție la un picior de lemn! Poate,după ce vor apare camere în traficul din orașe sa ii mai liniștească pe zurbagii cu permise luate la apelul de seara din cauza cărora au crescut preturile asigurărilor RCA! Asigurare pe persoana,cu diferențe mult mai mari între treptele de bonus malul. Asta ar fi rezolvarea impasul actual de pe piața RCA! Și, de asemenea, plata salariului conform bugetarilor pentru ASF ,nu cu procente din încasările de la firmele de asigurări!!! Pentru ca astfel se încurajează (prin lipsa controalelor reale) mărirea preturilo polițelor. Putini știu ca veniturile acestor stătător pe scaune de la ASF provin tocmai din primele pe care și le aloca din aceste încasări! Ei au astfel tot interesul ca firmele sa aibă încasări cât mai mari! Dar din păcate,nu se vrea. Lasă prostul sa plătească dacă a vrut mașina!?!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger