AcasăNewsCât vom plăti pentru mielul de Paște? Carnea este mai ieftină dacă...

Cât vom plăti pentru mielul de Paște? Carnea este mai ieftină dacă provine din Bulgaria

mielCât vom plăti pentru mielul de Paște? Carnea este mai ieftină dacă provine din Bulgaria

Carnea de miel devine un lux, deoarece s-a scumpit peste măsură. Kilogramul de miel în viu a ajuns să coste de două ori mai mult decât anul trecut. Mulți nu-și vor mai permite să cumpere acest produs pentru masa tradițională de Paște.

Vom plăti mai mult și pentru carnea de miel din piețe și supermarket. Astfel, crescătorii vorbesc despre un preţ de aproximativ 50 de lei pe kilogram. De aceea, am putea să ne orientăm spre alte piețe. Carnea este mai ieftină dacă provine din Bulgaria.

Mielul, vândut cu greu în Bulgaria

Crescătorii de oi din Bulgaria și-au exprimat nemulțumirile în ceea ce privește piața mieilor din 2023. În pofida faptului că oierii țării vecine se plâng de lipsa susținerii sectorului animalelor, carnea lor este mai ieftină decât în România.

Din cauza eșecurilor din industrie, mielul bulgarilor nu poate ajunge pe piețele externe. A fost afectată chiar și piața internă care se micșorează încontinuu. Presupunând că se continuă în aceeași manieră, sectorul de creștere al oilor și caprelor are șansa de a dispărea în câțiva ani, potrivit unor experți în creștere de oi din Bulgaria.

Potrivit spuselor fermelor de ovine din Bulgaria, un preț corect pentru mieii vii din acest an este de 12 leva (30,24 lei), pentru că doar în acest fel și-ar putea acoperi costurile. Însă, în prezent, comercianții au oferte și mai mici, între 8 și 9 leva (20-23 lei) pe kg.

author avatar
Andreea Vlad
1.758 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger