AcasăNewsCat va costa trimiterea de bani in tara

Cat va costa trimiterea de bani in tara

Banii pot ajunge cel mai ieftin la destinatie prin transfer bancar

Cei care vor sa transfere bani catre persoane sau firme din Romania au la dispozitie patru modalitati de trimitere, iar costurile variaza in functie de suma si de varianta aleasa.

Banii pot ajunge cel mai ieftin la destinatie prin transfer bancar

In perioada actuala sunt preferate cele mai rapide metode de trimitere a banilor, fie online, fie prin transfer bancar, insa pot fi utilizate, in continuare si variantele mai lente, care insa nu sunt neaparat si mai ieftine. Iata cele patru modalitati de trasfer de bani:

–    plata prin mandat postal;

Desi veche de peste 50 de ani, aceasta modalitate se utilizeaza si in prezent, mai ales ca are si varianta online, prin care banii ajung in cateva ore la destinatar, spre deosebire de minimum doua zile, cat ii ian clasicului mandat postal sa aduca banii la destinatie. Conform specialistilor Conso, la mandatul online se plateste un comision fix de inregistrare de 11 lei, plus inca 1,1% din valoarea trimiterii. Asadar, pentru un transfer online de 500 lei, clientii platesc un comision de 16,5 lei, iar destinatarul trebuie sa se prezinte la posta, pentru ridicarea banilor. Pentru aceeasi suma, la mandatul postal simplu, comisionul este de opt lei, iar banii ajung la adresa in minimum doua zile.

–     plata prin transfer rapid;

Cele mai utiizate sisteme de transfer rapid de bani sunt Western Union si MoneyGram, prin care sumele trimise ajung rapid la destinatie, insa costurile sunt mai mari. Astfel, transferul a 500 de lei in tara costa 25 de lei prin Western Union si 20 de lei prin MoneyGram.

–    plata facturilor catre firme/companii;

In ultima vreme au aparut mai multe puncte tip Payzone sau PayPoint pentru achitarea diverselor facturi sau plati catre firme, acestea putand fi achitate si la Posta Romana. In aceste cazuri, comisioanele sunt, de regula, zero, insa in cazul achitarii facturilor sau a efectuarii de plati online, comisioanele pot urca la aproape 3% din suma de plata, iar la valori de 500 de lei, tariful poate urca la 15 lei. Astfel de plati se pot efectua si la ghiseele bancilor, unde tarifele pot urca pana la opt lei pentru fiecare factura.

–         transferul bancar.

Este, de departe, cea mai ieftina modalitate de transfer de bani, conditia fiind ca atat expeditorul, cat si destinatarul sa aiba cont bancar. Costurile sunt, practic, zero, in momentul transferului sumelor de bani, insa administrarea contului costa minimum cinci lei pe an. Avantajul este ca destinatarul poate ridica banii cash direct de la casieria bancii sau poate avea acces la suma trimisa prin intermediul unui card bancar.

author avatar
Arpad Dobre
3.272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger