AcasăNewsCât trăiește COVID-19 pe corpul pacienților decedați. Oamenii de știință au fost...

Cât trăiește COVID-19 pe corpul pacienților decedați. Oamenii de știință au fost uluiți

Cercetătorii germani de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf au descoperit că virusul SARS-CoV-2 rezistă până la cinci zile în corpul pacienților decedați.

Cu toate că cercetătorii chinezi au mai făcut studii pe corpul pacienților decedați, totuși, studiul oamenilor de știință germani este cel mai detaliat de până acum.

Vârsta medie a decedaților este de 73 de ani, iar medicii legiști de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, Germania, au folosit un scaner performant pentru analiza țaesuturilor, dar și teste PCR pentru detectarea prezenței virusului.

Pe lângă identificarea cauzei morții – cheaguri de sânge în plămâni, care au dus la embolism pulmonar – medicii au găsit RNA de SARS-CoV-2 în plămânii tuturor pacienților.

De asemenea, virusul a fost identificat și în alte organe: faringe, inimă, ficat, rinichi. La unu din patru pacienți, a fost detectat RNA viral în creier și în vene din picior.

Considerat cel mai performant studiu realizat până în prezent, totuși, cercetătorii nu au putut determina însă dacă virusul găsit este infecțios, potrivit digi24.ro

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
276 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...