AcasăNewsCât trăiește COVID-19 pe corpul pacienților decedați. Oamenii de știință au fost...

Cât trăiește COVID-19 pe corpul pacienților decedați. Oamenii de știință au fost uluiți

Cercetătorii germani de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf au descoperit că virusul SARS-CoV-2 rezistă până la cinci zile în corpul pacienților decedați.

Cu toate că cercetătorii chinezi au mai făcut studii pe corpul pacienților decedați, totuși, studiul oamenilor de știință germani este cel mai detaliat de până acum.

Vârsta medie a decedaților este de 73 de ani, iar medicii legiști de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, Germania, au folosit un scaner performant pentru analiza țaesuturilor, dar și teste PCR pentru detectarea prezenței virusului.

Pe lângă identificarea cauzei morții – cheaguri de sânge în plămâni, care au dus la embolism pulmonar – medicii au găsit RNA de SARS-CoV-2 în plămânii tuturor pacienților.

De asemenea, virusul a fost identificat și în alte organe: faringe, inimă, ficat, rinichi. La unu din patru pacienți, a fost detectat RNA viral în creier și în vene din picior.

Considerat cel mai performant studiu realizat până în prezent, totuși, cercetătorii nu au putut determina însă dacă virusul găsit este infecțios, potrivit digi24.ro

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger