AcasăUtileMeteoCât timp trebuie să mai suportăm căldura sufocantă. După caniculă, urmează însă...

Cât timp trebuie să mai suportăm căldura sufocantă. După caniculă, urmează însă un alt prăpăd

Valul de căldură va persista în vest, sud şi în sud-est, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În restul regiunilor, vremea rea face ravagii.

Joi, conform Administrației Naționale de Meeteorologie (ANM), vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în Câmpia Română; disconfortul termic va fi local ridicat în regiunile vestice și sudice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

După caniculă, vin ploi și vijelii

Așadar, temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade. O să avem un cer variabil în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în regiunile sudice, centrale, în zona montană și izolat în rest.

Vor fi condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în primele ore ale zilei în sud-estul teritoriului, iar după-amiaza și seara va fi asociat averselor (cu viteze în general de 50…60 km/h), în special în Oltenia și vestul Munteniei, unde atenție vor fi și vijelii.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În București disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indice temperatură-umezeală va depăși pragul critic. Pe timpul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intuensificãri de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade.

Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 19-21 grade Celsius.

1.307 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Românii trăiesc tot mai greu din cauza scumpirilor. Oamenii stau în frig şi „fac foamea”

Guvernul pretinde că a căutat soluţii prin care să uşureze viaţa românilor, dar societatea o duce tot mai greu. Statistica nu minte, iar cifrele...

Angajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024. Majorarea intră direct pe card

Tichetele de masă nu reprezintă un beneficiu nou în România, fiind chiar unul cu vechime. Însă valoarea și popularitatea lor au crescut de la...