AcasăNewsCât timp mai ţine vremea geroasă. ANM anunţă de când începe să...

Cât timp mai ţine vremea geroasă. ANM anunţă de când începe să se încălzească în ţară şi în Bucureşti

vremea

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, vremea continuă să se menţină rece, ba chiar geroasă în unele zone ale ţării.

„Am avut o dimineață geroasă, în mod deosebit în centrul Moldovei, acolo unde temperaturile minime au coborât până la -15 grade, dar se va încălzi treptat în zilele următoar”, a spus meteorologul ANM, Alina Şerban.

De duminică, se încălzeşte

Duminică, temperaturile încep să crească, mai ales în sudul și sud-vestul țării. Diminețile și nopțile rămân mai reci, însă în timpul zilei maximele vor atinge valori de chiar 13 grade cu plus.

Va fi însă doar o pauză până la următorul episod de ger care este așteptat de meteorologi în luna februarie, au explicat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

”Într-adevăr, ne așteptăm ca în a doua parte a săptămânii viitoare să contăm pe valori ușor peste ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar, în sensul că pe parcursul zilelor, maximele vor fi cuprinse în general între -5 până la 8-9 grade, în sud pentru sfârșitul de săptămână, chiar valori de până la 7-12-13 grade.

Însă minimele rămân în continuare predominant negative, cu valori care, în cea mai mare parte a țării, să fie cuprinse între -6 grade până la cel mult 1 grad, chiar minime de -1 grad – 0 grade în Capitală”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, pentru România TV.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, este o vreme în ușoară încălzire, astfel că temperaturile maxime vor fi ușor pozitive, 3-3, 4 grade, iar minimele, în următoarele nopți, se vor menține și în zona Capitalei negative, până spre – 4… -5 grade.

Apar precipitații foarte probabil la începutul săptămânii viitoare. În noaptea de luni spre marți e posibil să mai apară ceva lapoviță sau ninsoare și în zona Capitalei, dar fără depunere de strat de zăpadă.

Mare atenție la polei, avertizează meteorologii ANM.

author avatar
Andrei Ștefan
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger