AcasăNewsCat plateste statul roman pentru pensiile fostilor securisti

Cat plateste statul roman pentru pensiile fostilor securisti

Liderul Asociatiei  “21 Decembrie 1989”, Teodor Maries, vrea sa stie cat se plateste de la bugetul de stat pentru pensiile fostilor activisti comunisti si ale fostilor securisti.

Maries a facut joi o solicitare in acest sens, Casei Nationale de Pensii, invocand legea liberului acces la informatii.

Tudor Maries a facut propriul calcul potrivit caruia, in decembrie 1989 erau 270.000 de persoane la nivelul structurii centrale a PCR, despre care afirma ca nu-si merita pensiile.
“Fostul activ al PCR numara in decembrie 1989 peste 270.000 de persoane in structurile de la nivel central, judetean, orasenesc, comunal si satesc. Luau bani pe ceea ce vorbeau, nu pe ceea ce munceau. Ei nu merita pensiile fabuloase pe care le au, pentru ca nu au produs nimic, decat teama si teroare in randul poporului roman”, a spus Maries.

Asociatia “21 Decembrie 1989” a trimis o adresa Casei Nationale a Pensiilor in care solicita informatii si despre numarul si cuantumul pensiilor celor care au fost in structurile Securitatii, Uniunii Tineretului Comunist, Uniuninii Generale a Sindicatelor din Romania, Pionierilor si Soimilor Patriei, fostei Organizatii a Democratiei si Unitatii Socialiste, din sistemele de comanda ale ministerelor de Interne si Apararii si din randul fostelor structuri de conducere ale intreprinderilor si institutiilor socialiste, numiti politic de fosta conducere a PCR.

author avatar
Cornelia Draghici
343 afisari

2 COMENTARII

  1. maries tembelule da tu ca mananci de 21 de ani benii de rev.? pentru ce mai nenorocituel ?pe cine ai dat tu jos in 89 securist nenorocit care ni produci nimic de 20 de ani ci numia invrajbesti lumea nu tie rusine profitor nemernic

  2. orect,dar….confidential ar spune unii,numai ca tare am vrea sa stim cam ce mai planuieste handicapatul asta;golan de golan ,ii place munca ca si ..vulpii..prost ca noaptea bolovanul se vrea lider ..sigur el este un fel de lider in materie de cretineala,numai daca te uiti la el ce fata congestionata are…golanul insa nu se lasa …el se lupta cu toti ,cu toate chiar si cu mintea lui de handicapat….ce bine i-ar prinde vreo 25 de…ani la un canal…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger