AcasăNewsCât îi costă pe români o vacanță de Paște, în acest an....

Cât îi costă pe români o vacanță de Paște, în acest an. Trebuie să bage adânc mâna în buzunare!

vacantaCât costă o cameră de hotel pe litoral sau la munte, pentru minivacanța de 1 Mai

Mai e doar o lună până la Sărbătorile Pascale și mulți români se gândesc să le petreacă pe alte meleaguri. Unii au început deja să își plănuiască vacanța de Paște, dar cei mai mulți se gândesc cu groază la rezervarea propriu zisă, din cauza costurilor.

Într-un hotel de patru stele din Poiana Brașov, un sejur de trei nopți cu demipensiune costă în jur de 1.600 de lei, pentru două persoane, iar cine vrea să petreacă o seară afară, privind munții din jacuzzi, poate închiria și spațiul exterior, cu 1.500 de lei.

Sejururile de Paște s-au scumpit cu 25%

Într-un alt hotel, tot de patru stele, tarifele pornesc de la 1.800 de lei, pentru o cameră dublă. În județul Sibiu, la Păltiniș, la un hotel de patru stele, prețurile pentru trei nopți de cazare pentru două persoane, încep de la 6.700 de lei.

În ultimii ani, de sărbătorile pascale și nu numai, Maramureșul a atras ca un magnet mii de turiști atât din țară, cât și din străinătate. Prețurile unui sejur de 4-5 zile sunt pentru toate buzunarele și variază în funcție de pachet.

De exemplu, un grup de 6-8 persoane care aleg un pachet prin care au la dispoziție patru dormitoare cu pat matrimonial și baie proprie, intrare cu cină, ieșire cu mic-dejun, două mese pe zi, mic-dejun (bufet suedez) și cină (ciorbă, felul doi și desert, dar și băuturi incluse (cafea, horinca afânată vin de casă suc apă), masă festivă de Paște, cu bucate tradiționale și diverse activități în natură, pentru patru patru nopți de cazare la o pensiune vor scoate din buzunar suma de 1400 de persoană, potrivit Antena 3.

Pe litoral, doar 15% dintre unitățile de cazare vor fi deschise de Paște. În sud, un pachet de trei nopți, cu masă festivă și excursii la mănăstirile dobrogene, costă 1.300 de lei de persoană, la trei stele. La patru, tarifele depășesc 2.000 de lei de persoană.

Agenții de turism spun că aceste sejururi de Paște s-au scumpit, în funcție de destinație, cu 10-25%, comparativ cu anul trecut.

author avatar
Andreea Vlad
302 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu contează cât costă vacanța oriunde, important este să mergi undeva ca să ai cu ce te prezenta pe social- media, vacanța este un „must” altfel ești trecut la „expirat”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger