AcasăNewsCât gaz mai are România în depozite: Avem cea mai rapidă rată...

Cât gaz mai are România în depozite: Avem cea mai rapidă rată de golire din UE

gazCât gaz mai are România în depozite: Avem cea mai rapidă rată de golire din UE

Depozitele de gaze ale României se golesc în ritm alert, comparativ cu media europeană. Acestea sunt pe trei sferturi pline încă.

Depozitele de gaze din România mai dețin 68,3% din capacitatea lor de înmagazinare, o cantitate mai mică decât media europeană de 74,8%, anunță Asociația Energia Inteligentă (AEI).

Depozitele de gaze ale României sunt pline în proporție de 68%

„În zilele următoare se anunță o scădere a temperaturii aerului, aspect care va determina o creștere a consumului de gaze în România. Chiar dacă s-au extras importante cantități de gaze din depozite în ultimele trei luni, nivelul temperaturilor prognozate nu ar trebui să ridice îngrijorări la nivelul consumatorului de gaz”, precizează sursa citată.

Conform specialiștilor, România are cea mai rapidă rată de golire a depozitelor de înmagazinare din UE în această iarnă, Ungaria are o viteză mai mare de golire a depozitelor comerciale, dar Ungaria este singura țară din UE care are un depozit de înmagazinare strategic din care nu se extrag gaze decât în condiții excepționale.

„În Europa multe țări au considerat că perioada caldă din această iarnă și prețurile mici a gazelor de pe bursele de profil, este o oportunitate de a înmagazina gaze naturale pentru a se pregătii pentru iarna următoare. În România furnizorii s-au grăbit să extragă gazele din depozit care au preț ridicat și care dacă sunt lăsate încă un ciclu de înmagazinare aduc costuri suplimentare și prețuri mai mari la gazele vândute.”, mai arată AEI.

Specialiștii spun că nu trebuie să ne facem griji prea mari în această privință. „Chiar dacă s-au extras importante cantități de gaze din depozite în ultimele 3 luni, nivelul temperaturilor prognozate nu ar trebui să ridice îngrijorări la nivelul consumatorului de gaz”, a explicat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă.

author avatar
Andreea Vlad
626 afisari

12 COMENTARII

  1. De ce dracu au pus Portugalia pe lista? Ce aia au viscole si frig precum Suedia de exemplu? Aia acum sunt la tricou, consuma gaze doar pentru prajit doua oua.

    • ”Ungaria este singura țară din UE care are un depozit de înmagazinare strategic din care nu se extrag gaze decât în condiții excepționale”

      Ha , ha , ha , ha noua nu ne trebuie depozite !
      Poate isi aduce aminte Baselu de ce i-am trimis prin Sulfina Barbu privitor la un terminal LNG la inceputul mandatului 2.

  2. Aveam mai multe gaze dacă nu exportăm pe șest în moldova, Ukraina, polonia! …parizerul cu epoleți se kk pe el în toamnă că avem rezervele aproape 100 %…pline…
    Boul cred că avea gaze la burtă…

      • Nu-l lăuda numindu-l dobitoc. E râmă care se târăște și slugă la stăpân. Scapă stăpânul un pârț, sluga întotdeauna zice „DAAA”

  3. Pai, daca nu trebuie sa ne ingrijoram, atunci de ce v-ati mai obosit sa insailati frazele de fata ???

  4. Nu imi fac griji. A promis premierul ca avem….gaze.
    Vergenica Popescu s-a jurat cu mana pe Biblie.
    Io zic sa comande si soare cu temperaturi de peste 15 grade.

  5. Oricum, vin vremuri foarte interesante, exact ca cele descrise in Cartea Apoc-alipsei, iar de scapat o sa scape numai cei ne-vax-xinati, ca sa mo-ara oricum de ciuda toata adu-na-tura de co-bai pa-mp-asi multilateral int-ep-ati in cap de tra-nto-ri de ara-hat balest-inianul ram-olit, si de gheorghitza mu-itza ru-jat si tra-ves-tit 🙂

  6. Bai roma-na-silor, nu va faceti griji, daca au zis seful mic si cel mare ca veti avea gaz tot timpul, chiar e cazul sa ii credeti pe cuvant de onoare, ce n-aiba 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger