AcasăNewsCât e „nota de plată” după greva de la STB. Pierderile provocate...

Cât e „nota de plată” după greva de la STB. Pierderile provocate sunt uriașe!

STBCât e „nota de plată” după greva de la STB. Pierderile provocate sunt uriașe!

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că pierderile provocate de greva angajaților de la STB de luna trecută se ridică la 13-14 milioane de lei.

„Există o pierdere cam de 13-14 milioane de lei. (…) Această companie este subordonată Consiliului. Are o adunare generală, un consiliu de administraţie şi un director. Tot ce au făcut aceste conduceri ale societăţii de transport a fost să aplice legea şi contractele între ea şi diferiţi angajaţi. În momentul acesta s-au constituit comisii de disciplină care analizează ce s-a întâmplat, iar în urma acestor comisii de disciplină o să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă, pentru că realmente nu au respectat ceea ce scrie în el”, a declarat Nicuşor Dan, pentru B1 TV.

Pe de altă parte, el a precizat că ar trebui avut în vedere cine sunt „cei care au incitat” la acţiunea ilegală de protest.

„Ani de zile această societate a fost condusă practic de sindicat. Am vorbit cu oameni care mi-au spus: Nu intrai în sindicat, primeai turele cele mai grele sau stăteai sau nu ţi se repara maşina. Şi în sfârşit există o încercare de a organiza această societate de transport public în mod profesionist, pe bază de principii de management. Şi de aici a venit această solicitare care părea absurdă, de demitere a directorului general”, a spus Nicuşor Dan.

Reformă la STB

Situaţia STB a fost „stabilizată”, în condiţiile în care la începutul mandatului său societatea avea datorii de 1,2 miliarde lei, anunță primarul, precizând că STB va fi reformată.

„O să fim foarte atenţi la consumul de motorină. O să fim foarte atenţi la acele creşteri artificiale de venituri, prin chematul oamenilor din zile libere. O să fim foarte atenţi la urmărirea prin cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public a respectării orarelor. O să avem în continuare controale şi o să implementăm foarte curând un sistem unitar informatic pe toate autobuzele, astfel încât să vedem cine pleacă, din vina lui, în întârziere din staţie”, a declarat edilul general.

author avatar
Andreea Vlad