AcasăNewsCat de periculoasa este epilarea inghinala!

Cat de periculoasa este epilarea inghinala!

Cand vine vorba de epilare inghinala, riscurile la care tinerele se expun sunt extreme de ridicate. Cu atat mai mult daca este vorba despre persoane care sufera de diabet, de boli cronice sau renale, dar si daca au probleme dermatologice.

Se pare ca ritualul estetic este foarte periculos pentru sanatatea femeilor. Cercetatorii francezi au aratat ca oamenii care se epileaza inghinal pot suferi infectii. De asemenea, indepartarea parului inghinal a inceput sa fie o practica foarte populara printre barbati. Epilarea cu ceara sau cu lama poate provoca micro traume la nivelul pielii, lasand-o vulnerabila la agentii patogeni. Asadar, indepartarea parului duce la aparitia unei infectii virale a pielii extrem de contagioase, Molluscum contagiosum.

Infectia se poate transmite usor prin contactul cu pielea sau cu obiectele personale (prosop) ale unei persoane infectate.

Oamenii de stiinta spun ca inlaturarea parului pubian face ca riscul de a lua boli de piele sa fie mai mare. Taieturile sau umflaturile provocate de epilare pot face ca virusul sa invadeze mai usor corpul individului, arata BBC.

author avatar
Anca Murgoci
3.112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger