AcasăNewsCat de ipocriti suntem!

Cat de ipocriti suntem!

Romanii au fost mai interesati de plimbari si de excursii decat de vot

La ora la care scriu, rezultatele referendumului nu sunt deloc imbucuratoare. Desi au trecut 18 ore de la inceputul votarii, aflandu-ne, deci, in a doua zi, ne taram undeva sub 8 la suta la nivelul intregii tari. Cateva judete stau mai bine, acolo unde populatia rurala a priceput foarte repede talcul vorbelor nespuse in buletinul de vot. Nu inseamna, insa, ca ceilalti din restul tarii n-or fi priceput chiar deloc. Ba da, eu sunt convins ca da, numai ca de data asta sfanta delasare romaneasca a fost mai puternica decat familia traditionala, de care, altminteri, romanilor li se umple gura.

Romanii au fost mai interesati de plimbari si de excursii decat de vot

Petitia Coalitiei pentru Familie a adunat trei milioane de semnaturi. Un numar nesperat de mare. Cu toate acestea, la jumatatea celei de-a doua zile din vot, din datele prezentate de Biroul Electoral Central nu rezulta ca macar semnatarii sa se fi prezentat la vot. Cifrele nu aratau ca am fi ajuns macar la cele trei milioane. Cat de tari suntem in gura!

Ca asa vrea UE

Boicotarea referendumului nu a fost treaba noua. Ea a inceput inca din octombrie 2016, cand semnalul a fost dat de Klaus Iohannis. Degeaba a incercat sa dea spuselor lui o forma cat de cat agreabila, declarandu-se un adept al tolerantei si deschiderii pentru casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Nu a reusit, pentru ca inca de la bun inceput a calcat cu stangul, catalogandu-i fanatici religiosi pe adeptii casatoriei traditionale. Daca ar fi fost mai chibzuit, ar fi constatat ca intr-o tara crestina, profund ortodoxa, a incerca sa schimbi regulile casatoriei, dand peste cap Sfanta Scriptura, este un act care se poate solda – si cred ca asa se va si intampla – cu o pierdere masiva de simpatie, de incredere si  de voturi. Unui popor obisnuit cu o traditie veche de cand lumea nu ii schimbi randuiala pentru ca asa vrea Uniunea Europeana. Pentru ca asa vrea Iohannis, ca sa faca pe placul stapanilor de la Bruxelles.

Fatarnicia, politica de referendum

Ca Iohannis isi urmareste fisa postului este evident. Nu are nicio legatura cu Romania, exceptand faptul ca s-a nascut aici. Si nicio treaba cu datinile neamului si canoanele religiei lui fundamentale. Pe el nu il intereseaza decat sa ne indrepte spre modernitatea unei Europe dezmatate si putrezite. O Europa incapabila sa inteleaga de ce romanii nu accepta altceva, decat casatoria unui barbat cu o femeie. Asa simte el? Sa fi fost educat de mic in spiritul asta? Nu cred, e mai degraba reflexul de slugarnicie in fata unor ramoliti care au pretentia sa ne conduca existenta. Ce ne facem insa cu romanii care, in Parlamentul European, pe de o parte au votat in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, iar in tara se dau aparatori ai valorilor si traditiilor Bisericii Ortodoxe Romane? Nu ma mira numele celor care apartin partidelor de opozitie. Acolo, fatarnicia e la ea acasa. Surprinzatoare sunt insa numele celor din PSD, care fac parada de sentimente nationale pe la ce televiziuni apuca. Si de ce nu ar face, din moment ce ipocrizia nu este doar apanajul opozitiei?

Romania modernista

Doua televiziuni de nisa s-au aratat surprinse de atitudinea sfidatoare a lui Iohannis. Niciun cuvant adresat presei. Niciun raspuns. Nicio privire, nici macar spre rarii admiratori de pe margine. A trecut surazand imperial, la brat cu Intaia Doamna Geta a Tarii. De ce sa vorbeasca despre referendum? Inca asteapta rezultatele finale, ca sa ne rada in nas. La ora asta asa cred. De ce nu a iesit lumea la vot, dupa cum ar fi fost de asteptat? Pentru ca totul a fost politizat in amanunt. Dezinformarea a fost deplina. Celor mai multi li s-a inoculat ideea ca referendumul este al lui Dragnea. Cu Dragnea care face ce? N-are importanta. Si, ca intotdeauna, comunicarea PSD a fost catastrofala. Iar asta le-a dat apa la moara celor care, pe retelele de socializare, isi etalau cu nonsalanta prostia, chemand la boicotarea referendumului. Mamele care si-au botezat copiii crestineste, acum ii dadeau cu tifla lui Dumnezeu si comentau patimase ca ele sunt cu mintea deschisa si ca, daca fiul lor va dori sa se insoare cu un barbat, este foarte bine. Ele nu se pun de-a latul optiunilor lor. Societatea evolueaza, nu? Trebuie sa fie plina de farmec o Romanie modernista, mai ales cand, la nunta, vezi cum a fost rapit „miresul” sau lui ginerica i s-a rupt portjartierul la tangoul nuptial sau ii atarna sutienul. Cat de ipocriti suntem!

author avatar
Valentin Boeru
2.446 afisari

19 COMENTARII

  1. Se lasă seară și peste secția de votare. Privesc cu tristețe listele din fața mea, atât de puțin completate…
    În cea mai mare parte au venit oameni peste 75 de ani. Și număr exact : 10 de 90 de ani, 15 de 85 și 17 de 80. Au venit să voteze pentru viitorul țării. Așa spuneau. Pentru copiii acestui tărâm. Trăgând după ei anii și suferințele, au avut putere să se îmbrace elegant și să ne reaminteasca ce înseamnă demnitate, onoare, simț civic, sinceritate. Dacă ei au putut, cu eforturi greu de imaginat, să vină și să pună ștampila pe speranță, restul de ce n-au putut? Frustrant și trist.

  2. Eu am votat dar multi nu pt. ca -,,voteaza sa-l scape pe Dragnea de puscarie”!! Asa au inteles f. multi,propaganda a fost foarte intensa si pot spune ca multi oameni sufera de prostie!Altii spuneau ca voteaza legille lui Dragnea??. Altfel nu se explica prezenta in parlament a unui partid ce nu are nimic in comun cu Romania si romanii si anume USR !

  3. Macar stim cati suntem…Eu zic sa ne constituim in minoritate persecutata, la cate frigidere ne-au umplut zilele astea numai ca am fost de acord sa ne exercitam un drept constitutional. Dincolo de amaraciunea realitatii, avem si castiguri, nu ne mai iluzionam, majoritatea romanilor iese la vot daca are o miza palpabila, un mic, o fasole, o galeata…asta cu „penalul de Dragnea” e sa prosteasca prostii, adica ei pe ei, pana si aparatorii „penalilor” au cazut in plasa boicotului (un cuvand exact atat de urat pe cat suna!)…Rusine nationala?! Hai sa nu exageram, ce credeti ca s-a intamplat inainte de alegerile din 1946, aceeasi propaganda jegoasa, contranaturii cu indoctrinarea „tinerilor proletari”, care mergeau acasa unde-si injurau si amenintau parintii ca sunt retrograzi si nu intrevad viitorul luminos, restul, a fost doar tacere, adica acceptare, ca romanul si daca nu intelege ceva tot „cu lumea” ii place sa fie si „intelectualii” de rit nou si-au meritat simbria, iar useristii (acesti neostalinisti cu fata securista) si-au incasat soldele muncite indelung…Am o casa de vacanta, undeva intr-un orasel de munte, cu vecini bucuresteni, toti intelectuali adevarati, la pensie sau pe-aproape, dar si cu localnici, oameni seriosi, muncitori si prietenosi. Sambata am votat toti pe liste suplimentare, toti, adica bucurestenii, localnicii avand nevoie de lamuriri suplimentare. Am incercat, unii dintre noi, locuind mult in vest, sa le povestim de ce ar fi nevoie de aceasta „lamurire”…am renuntat repede, privirile alea zamboide, smechere de tarani care stiu ei mai bine, ca le-a spus tzatza Floarea, care stie de la puradelul studinte, ca a primit ala pe net neste chestii…I-am intrebat daca merg la biserica si le-am recomandat sa-l intrebe pe popa, dupa ce i-a lamurit popa n-au votat, dar s-au ascuns prin case, sa nu dea ochii cu bucurestenii, care „or avea ei ceva de castigat, ca noua nu ne-a dat nimeni nimic”, ca „daca-ar fi ceva important, n-am fi aflat?! n-ar fi venit primarul, n-ar fi promis, nu s-ar fi pus steaguri si organizat concerte?! Hai ca nu suntem prosti, daca intelectualii aia de pe net zic ca nu-i bine, de ce sa nu fim si noi cu ei, ca si noi suntem os de intelectual prin diplomele de Spiru Haret, pe care le-am finantat?!” Alta data, cand cineva, oricine organizeaza un scrutin, sa nu uite de fanfara si de concerte, ca asa iese lumea la vot si pentru o chestie concreta, nu pentru o idee, ca romanul isi bate copilul sa invete pe de rost ce-i spune „tovarasul invatator”, indiferent ce, n-o sa schimbe acum mentalitatile, daca aia in vest invata asa, o sa invete si copilul lui, sa se dea cu „civilizatia”, in rest bate cruci, face pomeni si dupa ce iese la pensie bate si drumul bisericii, dar, asta nu inseamna ca intelege de ce, doar, „in caz ca” o fi vreo lume dincolo (desi comunistii ne-au asigurat ca nu), sa fie cu condica semnata…

  4. Esecul acestui Referendum , eu il atribui Parlamentului.E atata prostime acolo, incat as vrea sa fie dizolvat vreau alte alegeri. Parlamentul a propus sa fie schimbata in Constutitie definitia familiei.Acum tot unii membrii ai Parlamentului contesta acest Referendum, dau vina pe Domnul Dragnea. Pai eu nu vad nicio vina. El a mai fost condamnat pe motivul ca a instigat sa mearga lumea la vot. este multa prostie in Parlament imi este rusine cu ei. De multa vreme in tara asta nu se mai discuta de problemele economice, sunt lasate total deoparte. Exista numai cearta in Parlament, si poporul cred ca asta au vrut sa taxeze.
    Eu am fost la vot pentru ca nu vreau sa explic nepotilor mei, de ce exista doi barbati mama si tata, N-as putea explica asa ceva. n-am putut sa explic tatalui meu si sa-l conving ca exista asa ceva la noi in tara. As dori ca Bruxelul sa ne lase in pace cu asemenea prostii, ne-au blocat totata economia, agricultura, si ne vand prostii. Economia , comertul, agricultura, astea sunt problemele pe care trebuie sa le abordeze. In privinta justitiei toate abordarile Bruxelului sunt gresite. Sunt romani europarlamentari care duc Romania intr-o directie gresita. Poate ii mai alegeti.

    • Referendumul a fost ispășit. Dogmele clericale ortodoxe nu permit cununia a 2 barbati. Nici codul civil. Specifica doar casatoria intre barbat si femeie. Dar era importanta si mai sigura aceasta specificare constitutionala deoarece acum cateva luni 2 lunatici au forțat curtea constitutionala sa le recunoască casatoria, unu nu era roman. De asta era buna motivarea constitutionala.

  5. Articol cu efecte ditirambice , menestrelii , pusi in fata evidentei , o dau cotita si fonfane fals acompaniindu – se cu flasneta ruginita . Panica si jale mare , boborul nu se mai incoloneaza docil , a iesit din Evul Mediu , a intrat in Renastere si bate la portile Istoriei Moderne . La finalul votului si anuntul oficial BEC cu rezultatul referendumului , inversatii congenital ( cum i-a denumit neurologul german Richard von Krafft-Ebing ) jubileaza si aduc omagii lui Dragnea pentru boicotul electoratului constienti ca daca n-ar fi fost implicat unul ca el ar fi trebuit inventat . Si-uite asa , s-a asternut linistea si pacea peste Romania , a fost evitata o noua revolta a la Stonewall ( 27/28 iunie 1969 New-York ) si pacatul afuriseniei BOR s-a diluat in nepasarea enortasilor ce au refuzat sa se lase timorati si manipulati de asocierea obscura PSD- BOR- Coalitia pentru Familie . Invatare de minte pentru BOR sa se mai asocieze si sa se implice politic cu sandramale ce vor fi maturate de furia populara . Cristian Parvulescu are dreptate : BOICOTUL A CASTIGAT PENTRU CA A FOST MANIPULAT POLITIC , romanii au simtit cine este papusarul din spatele cortinei , cel ce bifeaza si azi un DA la ICCJ IN ASTEPTAREA DECIZIEI DEFINITIVE . Cei ce se cred boeri in turnul de fildes poate-si arunca o privire si pe articolul lui Stefan Vlaston din Adevarul ( 7 oct. 2018 ora 18 : 25) :- REFERENDUMUL , BOMBOANA PE COLIVA POLITICA A PSD SI A LUI LIVIU DRAGNEA ( CHAPEAU!) , asa vor putea realiza CAT DE IPOCRITI SUNTEM !!!

  6. Referendumul a fost un Q.E.D. necesar. S-a văzut procentul electoratului activ (în sensul că își exercită drepturile electorale),s-a demonstrat că sondajele nu sunt infailibile,că biserica ortodoxă nu are pretinsa influență electorală de care este acuzată. Poporul român este consecvent cu sine însuși;se poartă cum s-a purtat întotdeauna. Nimic nou. Dar acest lucru îl pot constata doar cei avizați.Și cei avizați sunt cei care își cunosc istoria națională.
    La televizor,istoria noastră se discută în termeni de „locuri comune” și adevăruri aproximative.Sunt sociologi, politicieni, formatori de opinie care pozează în mari cunoscători și spun niște enormități! Cui îi pasă?!

  7. A iesit f bine 4 milioane de voturi pt Familia traditionala. Asta inseamna nu 21% ci 31% sa stie si UE. Pentru ca politicul roman tine INS sa spuna ca suntem 19 mil de romani cand noi suntem 16 mil si ceva. Asta foloseste pentru a lua mai multi bani UE pt Romania.Deci REFERENDUMUL a trecut romani. Chiar si fara INS, in Suceava s-a atins prag. Deci 94 %din romani au votat Da. Politicul ce a sabotat cum au putut referendumul dar si UE trebuie sa inteleaga importanta familiei traditionale si sa nu forteze miza cu artificialitati hibride straine neamului romanesc. Vreau sa spun ca Brexit a trecut cu 51% si nu cu 94% ca la noi..

  8. Jigodiilor și pușcăriașilor…cândva se va face dreptate in țara acaparata de infractori!
    Pe cine interesează familia voastră de mafioți?
    Gunoaielor!

  9. CER politicului:
    Legi ferme de prezervare a familiei naturale!
    Legi de prezervare a secularizarii bisericii românești.
    Legi pentru majoritate si nu pentru anumiti bolnavi sexuali carevpo5 fi tratati.
    Legi naturale si nu scarbosenii de care s-a speriat mama de nubs,-a dus la got!
    CER Bor:
    Sa specifice succesul referendumului prin 3000000 +100000 pro fam tradiționala pron intarireacunui comunicat al conducerii un soi de bula clericala prin care parin5ele Nu poate da taina cununiei persoanelor de acelasi sex.
    CER UE.:
    Sa lase in pace poprul roman si liber pajavnu cer Roexit!
    Sa faca ei porcarii in casele si bisericile lor.

  10. CER politicului:
    Legi ferme de prezervare a familiei naturale!
    Legi de prezervare a secularizarii bisericii românești.
    Legi pentru majoritate si nu pentru anumiti bolnavi sexuali carevpo5 fi tratati.
    Legi naturale si nu scarbosenii de care s-a speriat mama de nubs,-a dus la got!
    CER Bor:
    Sa specifice succesul referendumului prin 3000000 +100000 pro fam tradiționala pron intarireacunui comunicat al conducerii un soi de bula clericala prin care parin5ele Nu poate da taina cununiei persoanelor de acelasi sex.
    CER UE.:5
    Sa lase in pace poprul roman si liber pana nu cer Roexit!
    Sa faca ei porcarii in casele si bisericile lor.

  11. CER politicului:
    Legi ferme de prezervare a familiei naturale!
    Legi de prezervare a secularizarii bisericii românești.
    Legi pentru majoritate si nu pentru anumiti bolnavi sexuali care pot fi tratati.
    Legi naturale si nu scarbosenii de care s-a speriat mama de nu s-a dus la vot!
    CER Bor:
    Sa specifice succesul referendumului prin 3000000 +100000 pro fam tradiționala printr-un comunicat al conducerii un soi de bula clericala prin care parintele Nu poate da taina cununiei persoanelor de acelasi sex.Si nici obligat caci nu ai cum obliga un sfant parinte sa te impartaseasca dacă nu vrea
    CER UE.:5
    Sa lase in pace poprul roman si liber pana nu cer Roexit!
    Sa faca ei porcarii in casele si bisericile lor.

  12. Mai era un nebun care cerea dreptturile Sfantului Ardealului apoi si-a luat-o juridic peste bot. Astia cand nu au dopamina la creier incep sa escaladeze stalpii crestinatatii noastre si sa schimbe icoane cu femei cu barba in spetanta modernizarii. Mai era unu ieri că sa ne aliniem la valorile Ue, zic bine domnule eu ies din rand iar cand va vine randul la capra va rog sa ne spuneti cum va simtiti.

  13. Lau , au votat DA la referendum 3.525 .238 de persoane , calculeaza din totalul oficial , s-ar putea sa scoti 50 % rata de participare , nu esti singurul care regleaza situatii din condei sa placa superiorilor . Voturile nule ( 75.919 ) si cele cu NU ( 248 . 696 )
    merg la ghiotura sa indulceasca intregul . Dupa ce ca esti si balbait repetand de 3 ori ineptiile folosesti tastatura cand iti asezi tiglele pe centrii nervosi ? Ce te mana in lupta sa te faci de ras ? Familia stie ce perle clocesti ? Mai ai frati ?

    • Esti imatur ce spun si ce socoti. Am spus sa socotesti pt 16 mil apoi statistica aia are buni strabuni mosi stramosi 1,2,3 copii sunt reprezentatii a zeci de milioane. Cum apari tu in fata lor? Cine a facut pragul si cu ce scop, si de ce inainte de plebiscit nu se adapteaza cu Ins?
      ps
      Imi cer scuze am apasat din greseala apoi am corectat deci recomand ultima postare drept reprezentativa in acord cu cele gandite si scrise.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger