AcasăNewsTe-ai intrebat vreodata cat costa marile ziare ale lumii?

Te-ai intrebat vreodata cat costa marile ziare ale lumii?

V-ati intrebat vreodata care e raportul de pret intre ziarele romanesti si cele din Statele Unite, Marea Britanie, Spania si Franta?

In Romania situatia sta astfel: cititorii scot din buzunar cel mai putin pentru a-si cumpara ziare tip tabloid- care costa un leu, si 3,5 lei pentru Ziarul Financiar. Conform unei analize realizate de  Paginademedia.ro, tinandu-se cont de tiraj si costuri de productie, preturile cotidienelor romanesti sunt comparabile cu cele ale ziarelor din principalele state ale lumii.

Tabloidul britanic The Sun costa, de exemplu, doi lei, in timp ce pentru un exemplar din The Guardian platiti la aceasta ora 7 lei, iar pentru The Observer 12 lei. In Franta, Le Parisien costa aproximativ 4,6 lei, in timp ce Le Figaro si Liberation 6,5 lei.

Spaniolii care vor sa fie la curent cu informatiile platesc circa 4,5 lei pentru a-si cumpara un exemplar din El Pais si 5,7 lei pentru El Mundo. In America lucrurile stau astfel: The Wall Street Journal, cel mai citit ziar din SUA, costa 6,4 lei, in timp ce al doilea cotitian ca nivel de popularitate in randul cititorilor de print, The New York Times, costa 8,1 lei. Pentru un exemplar din Washington Post si The New York Post doritorii scot din buzunar un dolar, adica putin peste 3 lei.

author avatar
eNational
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger