Primele roșii românești crescute în pământ, nu pe suprafețe artificiale, vor ajunge pe tarabe în câteva zile, potrivit spuselor legumicultorilor autohtoni. Vor fi însă mult mai scumpe decât roșiile aduse din import.
În doar câteva zile, aşteptarea pofticioşilor va lua sfârşit. Oamenii vor putea pune pe mese prima salată din roşii româneşti, de anul acesta.
Prețurile se mențin la nivelul celor de anul trecut
Chiar dacă cheltuielile au crescut cu mai bine de 40%, faţă de recolta precedentă, preţul unui kilogram de trufandale va fi la fel ca cel de anul trecut.
„Eu zic că peste trei-patru zile, o să ieşim de luni încolo. Le aşteptăm pe doamnele de la direcţia agricolă şi de la apia. Preţul este sub 15, 15 lei, acum acesta este preţul deocamdată.”, spune un legumicultor.
„Preţul foarte mic şi anul acesta, 15 -20 de lei maximum, dar nu cred că o să mai prindem cu 20 de lei. 15-17 lei, cam aşa.”, spune un altul.
Comparativ cu anul trecut, din cauza frigului din această primăvară, producţia a scăzut cu 35%.