AcasăNewsCât costă testul pentru COVID -19

Cât costă testul pentru COVID -19

Testul de COVID-19, plătit de stat

Multe unități sanitare au prețuri diferite pentru un test de coronavirus. Mai mult, farmaciile nu mai au în dotare măști, mănuși sau dezifenctați de zile bune. Cu toate acestea mai multe spitale de stat au stabilit că în aceste situații speciale regulile și prețurile pentru acest test important trebuie să fie respecatate conform legilor.

Testul de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagcovid title=COVID data wpil keyword link=linked>COVID<a> 19 plătit de stat

Costul unui test pentru coronavirus a fost dezvăluit de medicul Virgil Musta, din Timișoara, care a explicat că este  important ca măsurile de prevenţie să fie respectate, astfel încât numărul persoanelor care ajung să aibă nevoie de testare să fie cât mai mic. Potrivit doctorului Musta, pentru un singur test spitalul plăteşte aproximativ 200 de lei, iar numărul acestor teste este limitat. Pe de altă parte, odată cu creşterea numărului de persoane infectate cu coronavirus în România, a crescut şi numărul persoanelor care au nevoie să fie testate. ”Numai la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt realizate aproximativ 100 de teste pe zi. Pentru asta, doi medici lucrează de dimineaţa până seara” a scris acesta pe contul de socializare. Conform ghidului elaborat de Organizația Mondială a Sănătății etapa esențială în diagnosticul COVID19 este identificarea virusului SARS-CoV-2. Pentru aceasta, se recomandă prelevarea de probe respiratorii superioare, exudat nazal sau faringian, preferabil împreună cu sânge și probe respiratorii inferioare. Ulterior, se recomandă identificarea virală prin alte metode. Proba se consideră pozitivă dacă se detectează două fragmente genetice specifice coronavirusurilor, dintre care unul specific SARS-CoV-2.

author avatar
Ramona Feraru
952 afisari

1 COMENTARIU

  1. DEZINFORMARE TOTALA ,in orasul ONESTI jud Bacau SUNT PESTE 10 FARMACII ,NICI O FARMACIE NU
    A AVUT MASTI DE PROTECTIE LA VANZARE IN SAPTAMANA 8-15 MARTIE 2020 !,ASTA-I REALITATEA !.
    VREI SA TE PROTEJEZI-SA PREVII SI N-AI CU CE !!,RESTUL SUNT VORBE GOALE PROSTEALA MINCIUNI .
    TRAIM INTR-O TARA DE IDIOTI SAU DE NEBUNI ,OR INCONSTIENTI ,IRESPONSABILI SI GUVERNATI DE IMPOTENTI .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger