AcasăNewsCât costă să-ți faci buletin electronic. Când începe eliberarea documentelor și ce...

Cât costă să-ți faci buletin electronic. Când începe eliberarea documentelor și ce informații vor conține

buletinCât costă să-ți faci buletin electronic. Când începe eliberarea documentelor și ce informații vor conține

Cărțile de identitate electronice vor fi emise pentru 8,5 milioane de români până la finalul acestui an. Noile documente vin la pachet cu o mulțime de noutăți și modificări.

Cărțile de identitate vor fi gratuite, costul eliberării unei cărți de identitate noi, de 67 de lei, fiind achitat de către stat, se arată într-un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

Noile buletine vor fi gratuite

Locul nașterii și adresa de domiciliu vor apărea doar în format electronic, fiind stocate pe cipul cărții electronice de identitate.

O altă schimbare prevede că românii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatele de stare civilă la depunerea cererii pentru eliberarea CEI.

Cărțile electronice de identitate vor fi eliberate opțional și pentru minorii de până în 14 ani, la solicitarea ambilor părinți. Pentru copiii până în 12 ani nu se vor colecta amprente, potrivit Hotnews.

Ce va conține CIP-ul

În ceea ce privește informațiile care vor apărea pe noile cărți de identitate, trebuie să știți că locul nașterii va fi doar în format electronic, stocat pe cipul cărții electronice de identitate, fără a mai fi prezent nici pe noile cărți de identitate simple. Asta deoarece din luna septembrie 2023 ar trebui să funcționeze, potrivit MAI, un nou sistem informatic – Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC). În acest sistem IT va fi stocat și generat locul nașterii.

Pe de altă parte, adresa de domiciliu va rămâne inscripționată pe cărțile de identitate simple, dar nu va mai fi inscripționată și pe verso-ul cărții electronice de identitate, ca în prezent. Adresa de domiciliu și respectiv de reședință vor fi de asemenea stocate pe cip-ul cărții electronice de identitate.

Înscrierea adresei de domiciliu doar în suportul electronic al cărții electronice de identitate (CEI) se va face pentru a se elimina obligația preschimbării CEI atunci când vrei să îți schimbi domiciliul, se arată în nota de fundamentare.

Este important de știut că cei care nu doresc să aibă un buletin cu cip, pot opta pentru o carte de identitate simplă.

author avatar
Andreea Vlad
9.717 afisari

13 COMENTARII

  1. Pentru ca nimeni, nici cel bogat, si nici cel sarac, sa nu poata sa vinda si sa cumpere, decat daca e cipuit 🙂 Toti cei care vor intra benevol in sistemul diavolului, acolo vor ramane multa vreme, asa ca nu va bagati ca cobaii lui arahat si gheorghitza muitza, care s-au vaxxinat multilateral in cap, numai pentru ca asa zicea propaganda nazista a unui nene nazist de la tembelizor 🙂 Alo, bai maciukanezule maidanez de la gubern, bai grasule obez si prost, tu o sa ai cip cu antene, sau numai cu sarma ? Ha ha ha 🙂

    • Ceea ce spune biblia nu are nici o legatura cu actul de identitate.Acolo in verset se refera la o cadere economica fara precedent.Daca cel sarac nu va avea bani sa cumpere de la cel sarac ,cum vor vinde si vor cumpara?Si acest lucru va fi pe plan mondial ,nu doar in Romania.Asa cum in biblie se vorbeste si de razboie ,epidemii si boli fara leac,toate acestea sau extins in tiata lumea si care conduce la o criza economica mondiala.In timp ce acest act de identitate este benefic mai ales pentru cei care sunt plecati la munca in afara tarii.

  2. Unii invoca Biblia, ca implinire a unor profetii din Apocalipsa, doar ca nu se potrivesc cu vremurile. Ce se intampla acum este doar o prefigurare a Imparatiei lui Antihrist, NU imparatia in sine, care nu poate exista fara Fiul lui Lucifer in persoana, care inca NU s-a nascut, deoarece nu sunt indeplinite conditiile intruparii sale. Actele biometrice, ca si implanturile cu nanocipuri si cu alte elemente si dispozitive care sa faca din om un cyborg lipsit de constiinta si discernamant, sunt premergatoare INSEMNARII, care certifica acceptarea lui Antihrist in PERSOANA drept dumnezeu si imparat al lumii. Deci, nu exista Antihrist, nu exista nici „insemnare”, insa acceptarea acestora reprezinta acordul pentru ca lucrurile sa evolueze pana acolo. Doar lepadarea constienta de Dumnezeu, prin semnarea Pactului cu Diavolul, duce la intemnitarea pe vecie in Iad, nu si acceptarea unor acte si „vaccinuri” subversive. Daca antihristii cu patalama se condamna singuri la supliciile instrainarii, „idiotii utili” mai pot fi adusi in simtiri cu ajutorul Bisericii.

  3. Nimic nu este gratuit, acestea tot din banii noștri care provin din taxe și impozite, iar scopul este controlul total

  4. De aceea sunt sataniste tarile din occident pentru că au C .I cu cip de zeci de ani? Satana stă în tine și în faptele tale nu în acel cip care îl ai de atâta timp în telefon calculator etc.

  5. Ma prietene zearist, om de pressa ce esti, ce ne spui nou prin acest articol? Stiri noi, muncite de tine ai sa ne dai? Nu stiu cine te plateste pe aceste prostii scrise, dar nu meriti 1 cent, fratica. Sa fie sanatos cine va mai citi articole scrise de tine!

  6. Toți păcălicii astia care condamna aceste CI sunt cei care se uita la Las Fierbinți si care nu mai poate li se rupe inima de Ucraina si de război ,pai dacă da rusul o basina pe noi nu mai ai loc de prosti in vama s-au aeroporturi ,retarzii pamantului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Pentru unii – mumă, pentru alţii – ciumă! Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu după ce Guvernul se pregăteşte să le „taie”...

Guvernul le-a pus "gând rău" angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50%...

Topul destinaţiilor de vacanţă în care specialiştii îţi recomandă să mergi singur. Turismul solo, noua modă de a călători

Românii stau din nou cu gândul la vacanţă. Apropierea verii şi deschiderea sezonului estival i-au împins pe oameni să-şi facă planuri de călătorie. Nu...
proger