Cauta

Cât costă onoarea lui Hagiu

 

In data de 26 august 2019, un grup de service-uri cerea falimentul firmei City Insurance pentru daune neachitate si penalitati de intarziere in cuantum de peste 3 milioane de lei.

In data de 29 august 2019, o asociatie a service-urilor auto atragea atentia asupra modului defectuos in care City Insurance isi indeplineste obligatiile de despagubire in caz de dauna si a modului in care aceasta isi constituie rezerva de dauna.

City Insurance a incercat printr-un comunicat de presa, in care s-a incurcat in propriile cifre, transmitand in mod neconvingator faptul ca societatea de asigurari functioneaza struna. Si-au dat seama ca era vorba despre cuvantul lor impotriva altor 2 parti, asa ca au cautat un laudator.

Laudatorul a fost de acord sa cante, dar pe bani.

Renumita Federatie a Operatorilor Romani de Transport (F.O.R.T.) condusa de catre sulfurosul personaj Augustin Hagiu, cel despre care National a mai scris in urma cu cateva luni, a acceptat propunerea lui City Insurance contra sumei de 100 000 de lei.

Asa se naste o frumoasa prietenie bazata pe bani dintre Hagiu si City Insurance, materializandu-se la finalul lunii august 2019, cand FORT incheie un contract de sponsorizare in valoare de 100 000 de lei, achitat prin OP din BRD de catre City Insurance.

Dupa imprietenirea dintre Hagiu si City Insurance, onorabilul Presedinte FORT azvarle in data de 3 septemebrie 2019 un comunicat de presa prin care a infierat public pe cei care indraznesc sa raspundeasca “fake-news”-uri despre compania de asigurari care a “a demonstrat ca este un partener de incredere, corect, efficient si prompt”:

“Incercarea de a obtine pozitia de lider în piata de asigurari prin jocuri murdare și tertipuri obscure, prin dezinformarea populatiei și denigrarea imaginii unui lider de piața nu fac decât sa tulbure apele unei economii și așa incerte. Aceste acțiuni de manipulare prin distribuirea informațiilor nereale pot distruge cu ușurința valorile unei piete cu practici corecte, transformand-o în ochii investitorilor și a consumatorilor deopotriva, într-o „oaie neagra” a economiei. Marea majoritate a cumparatorilor de produse de asigurare obligatorii ar putea fi afectati, prin cresteri nejustificate ale tarifelor.

FORT asigura în continuare compania City Insurance de o colaborare transparenta. Prin parteneriatul încheiat intre FORT și City, compania asiguratoare a demonstrat ca este un partener de incredere, corect, eficient și prompt.” – extras din comunicatul de presa transmis de catre FORT in data de 03.09.2019.

Pana si dubioasa Autoritate de Supraveghere Financiara, fortata de imprejurari, confirma dupa cateva luni faptul ca City Insurance are totusi probleme cu plata daunelor, inclusiv probleme privind modul defectuos de constituire a rezervei de dauna (subrezervare) rezultate in urma unor controale efectuate la societatea de asigurari si aplica binecunoscutele sanctiuni blande si ineficiente, cu care a obisnuit piata de asigurari: avertisment, urmate de 2 amenzi minim legale aplicate in decurs de cateva luni societatii City Insurance,

Contractul in sine, incheiat intre FORT si City Insurance este unul legal, dar aici vorbim despre credibitate, onoare si persoane care pretind a fi lideri de opinie ai pietei si totodata, reprezentanti ai unei confederatii.

Faptul ca actorul Alexandru Arsinel ne invita in calupurile publicitare sa cumparam medicamente de la o anumita retea de farmacii, este absolut in regula. Domnul Arsinel este un actor consacrat care isi joaca rolul si in clipurile publicitare.

Domnul Augustin Hagiu ar trebui sa stie faptul ca atunci cand emisiunile TV sunt intrerupte de calupuri publicitare, in coltul ecranului TV apare intr-un chenar litera P (de la Publicitate).

La fel cum Andra canta in deschiderea unor evenimente electorale, iar publicul participant stie foarte clar ca solista canta pe bani si nu are nicio legatura cu ideologia partidului al carei eveniment este invitata pentru a canta, rolul artistului fiind exclusiv acela de a strange oamenii la acele evenimente, poate ca si domnul Hagiu si a lui Federatie ar fi trebuit sa ne spuna ca a incasat 100 000 de lei de la cei pe care ii lauda de-a dreptul in comunicatul lor de presa.

Pentru ca domnul Augustin Hagiu nu este un actor sau vreun cantaret consacrat publicului, prin gestul sau, domnul Hagiu a renuntat la onoare atunci cand a incasat banii de la City Insurance si a iesit cu un comunicat publicitar, fara sa faca publica relatia oneroasa dintre cei doi.

Dar poate aceasta dubla masura a valorilor domnului Hagiu il va propulsa in lupta politica ce urmeaza in urmatoarele luni. 

Domnul Hagiu pare sa aiba toate calitatile necesare politicianului dambovitean si s-ar putea ca de data aceasta, sa aiba un scor electoral mai mare de 2,37%, cat a avut la alegerile din 2016 cand a candidat din partea PRU la Primaria Sectorului 2.

Ii reamintim domnului Hagiu faptul ca anul trecut, City Insurance a inregistrat 3930 de reclamatii, iar in primele 4 luni ale acestui an, societatea are deja 2366 de petitii inregistrate la ASF, deci, cu siguranta va depasi numarul de reclamatii de anul trecut.

Daca domnului Hagiu i-a mai ramas o farama de onoare, ar trebui sa faca un exercitiu deloc usor pentru o persoana cu bun simt. Sa se uite in ochii celor 2366 de petenti care au reclamat doar in acest an firma de asigurari pe care domnia sa o lauda si sa le recite o singura fraza din comunicatul sau publicitar : “ compania asiguratoare a demonstrat ca este un partener de incredere, corect, eficient și prompt.”

Daca domnul Hagiu trece de acest test, va reusi cu siguranta si intr-o viitoare cariera politica, pentru ca la cea de formator de opinie si lider a renuntat pentru un pumn de arginti incasati de la City Insurance!

Ultimele stiri

  • Răsturnare de situaţie în privinţa salariului minim, în România! Ce s-a discutat, luni, în coaliţie
  • Concluzia medicilor care se ocupă de Florin Piersic: „E un caz complicat”. Doctorii de la Institutul Matei Balș s-au deplasat la Spitalul Foişor
  • Alege ce citești
  • Bătălia globală a cipurilor: cine pune la bătaie zeci de miliarde de dolari
  • Play-and-OUT! Dinamo mai bagă o fisă
  • „Gollum”, de la NATO la Cotroceni
  • Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului. Problemă: fostul edil a murit în urmă cu 11 ani! Gafă mare în Moldova
  • Isterie totală. Peste 19.000 MW din fotovoltaice, pregătiți să dezechilibreze rețelele
  • Produsul pe care Mega Image l-a retras de la vânzare deoarece conţine pesticide! Cum vă primiţi banii înapoi
  • Veşti foarte bune pentru fermieri. Autorităţile le-au mai „relaxat” obligaţiile. Sprijin financiar suplimentar
  • Exit mobile version