AcasăNewsCât costă o noapte de cazare la bulgari. Prețurile de pe litoralul...

Cât costă o noapte de cazare la bulgari. Prețurile de pe litoralul românesc, la jumătate față de cele din Bulgaria

bulgariaCât costă o noapte de cazare la bulgari. Prețurile de pe litoralul românesc, la jumătate față de cele din Bulgaria

Cei care și-au achiziționat vacanțele de vară de anul trecut au beneficiat de prețuri bune, dar ofertele last minute sunt din ce în ce mai scumpe.

Vremea este bună, temperatura apei este mai mare, fapt pentru care mulți turiști au ales să meargă la mare fie în România, fie în Bulgaria. Prețurile pentru ofertele last minute sunt foarte mari în Bulgaria, fiind chiar la jumătate de preț față de cele din România, pentru același timp de cazare, conform Antena 3.

S-au scumpit vacanțele all inclusive în Bulgaria

Spre exemplu, la un hotel de 4 stele, all inclusive, în Eforie Nord, o noapte costă în jur de 100 de euro, iar la un hotel de 4 stele pe noapte, în nisipurile de Aur, o noapte costă între 150 și 200 de euro pe noapte.

Litoralul bulgăresc la începutul verii 2023 este scump și pustiu. Prețurile de cazare în hoteluri sunt în medie cu între 10 și 30% mai mari decât anul trecut, notează presa bulgară.

În medie, pentru o cazare în hoteluri de 4 stele în lunile iulie și august, prețul unei camere pentru doi adulți este în jur de 200-250 de leva pe noapte (circa 100-125 de euro – n.trad.), în timp ce pentru hotelurile de 5 stele ajunge la circa 350 de leva pe noapte.

Astfel, o vacanță de 7 zile pe litoralul bulgăresc al Mării Negre cu pachet „all inclusive” sau totul inclus în preț pentru două persoane costă între 1.500 și 2.500 de leva în plin sezon estival.

O noapte de cazare, mai scumpă cu 30%

Există o taxă suplimentară pentru copii, deoarece conform politicii hotelurilor, copiii cu vârsta de până la 6 ani sunt cazați gratuit, iar în unele locuri regula se aplică și copiilor care au sub 12 ani. Pentru copiii mai mari se plătește 50 la sută din prețul de adult, iar pe alocuri şi prețul integral.

Față de anul trecut, unitățile de cazare mai ieftine, cele de 2 și 3 stele, care oferă doar un loc de cazare, fără mese și servicii suplimentare, au crescut cel mai puțin prețul, potrivit unui control al Trud News. Prețul pentru o astfel de ofertă poate fi între 45-80 de leva pe noapte pentru doi adulţi sau între 300 de leva în extrasezon şi 600 de leva pe săptămână în sezonul de vârf, dar mesele nu sunt incluse.

author avatar
Andreea Vlad
4.196 afisari

4 COMENTARII

  1. Or fi mai ieftine cazarile la noi, dar ”compensam” la capitolul ”amabilitatea” personalului din servicii si la ”calitatea” produselor culinare. N-avem nevoie de purgative…

  2. Ceeeeee?
    A înțeles cineva ceva din textul:
    ‘Prețul pentru o astfel de ofertă poate fi între 45-80 de leva pe noapte pentru doi adulţi sau între 300 de leva în extrasezon şi 600 de leva pe săptămână în sezonul de vârf…’?!?
    WTF…
    Curat jurnalism de coltu’ blocului din Petroșani…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger