AcasăNewsCât costă cireșele, la Cluj. Sunt aduse din Grecia și sunt mai...

Cât costă cireșele, la Cluj. Sunt aduse din Grecia și sunt mai scumpe decât carnea

cireseCât costă cireșele, la Cluj. Sunt aduse din Grecia și sunt mai scumpe decât carnea

Cireșele și-au făcut deja loc pe tarabele piețelor din țară, însă prețurile practicate de comercianți sunt foarte mari.

În comerț se pot găsi doar cireșe de import. Soiurile autohtone apar după 24-25 mai.

La Cluj, cireșele de Grecia se vând cu 50 lei/kg

La Cluj, cireșele costă mai mult decât carnea. Acestea sunt aduse din Grecia și costă 50-60 de lei/kilogramul, în funcție de locul de unde sunt cumpărate.

Potrivit publicației Media9.ro, unii comercianți au ridicat prețul la 100 de lei pentru un kilogram. ”Depinde de unde s-au aprovizionat și de calitatea lor”, a explicat un importator pentru sursa citată.

Spre comparație, prețul unui kilogram de carne de porc, în hipermarketuri, este în medie de 25-35 de lei. Cam atât costă și căpșunele de producție românească, în piețele din Cluj-Napoca. În schimb, căpșunele de import (Grecia sau Turcia) este ceva mai ieftin, între 15 și 18 lei.

Cireșele românești apar spre sfârșitul lunii mai

”Prețul la poarta fermei va fi, în medie, de 15 lei pentru un kilogram, la care se vor adăuga costuri de transport, depozitare și adaos al magazinului.

Prețul corect pentru cireșe în 2023 la poarta fermei ar trebui să fie în jur de 15 lei per kilogram pentru că discutăm de soiuri care la început se vor valorifica la un preț mai ridicat, deoarece și productivitatea pe aceste soiuri este mai mică.

Și la un moment dat noi o să valorificăm fructe chiar și cu 6-7 lei kilogramul la poarta fermei, în mijlocul sezonului, când există, să zicem, o ofertă foarte mare pe piață”, a declarat pentru Agrointel.ro, fondatorul pepinierelor Roman, Marius Roman.

author avatar
Andreea Vlad
635 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger