AcasăNewsCât costă carnea de miel, cu aproape două săptămâni înainte de Paști....

Cât costă carnea de miel, cu aproape două săptămâni înainte de Paști. Unde găsești cel mai bun preț: „Acesta este prețul corect”

carne de mielCât costă carnea de miel, cu aproape două săptămâni înainte de Paști. Unde găsești cel mai bun preț: „Acesta este prețul corect”

Paștele este în mai puțin de 2 săptămâni, iar românii au început deja goana după carnea de miel, care nu lipsește de pe mese.

Cu doar două săptămâni înainte de Paște, prețul unui kilogram de carne de miel s-a majorat.

Cel mai bun preț, în piețe

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Arad, Nicolae Cioranu, susţinea luna trecută că preţul corect la carnea de miel în perioada Paştelui se va situa între 45 şi 50 de lei, iar dacă va fi sub aceste valori, atunci este o problemă a fermierului.

Cea mai ieftină carne de miel se vinde în piețe, unde prețurile sunt cuprinse între 40 și 45 de lei/kg. De exemplu, la Bucur Obor, antricotul de berbecuț costă 42 de lei/kg.

Totuși în contextul creșterii prețurilor la furaje, Gheorghe Dauti, crescător de oi și membru al Federației Crescătorilor De Ovine și Caprine, a declarat că prețul la producător nu s-a scumpit. Acesta afirmă că un kilogram de carne de miel rămâne 35 de lei.

„Tot cu 35 de lei vindem kilogramul de carne de miel, la fel ca anul trecut. Acesta este prețul la producător, nu la speculanți, care vând și urzicile cu 50 de lei kg.(…) Nu sunt de vină cei care vând la prețuri mari, sunt de vină ce-i care permit asta”, a spus Gheorge Dauti, pentru Retail.ro.

Prețul unui kilogram de miel variază între 40-50 lei

Un kilogram de carne de miel în carcasă se vinde în Carrefour cu 48,90 de lei, în timp ce în alte piețe prețul pentru carnea de miel este între 39,99 și 41 de lei pe kilogram, conform Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Pe platforma OLX, un kilogram de carne de miel variază între 40 și 50 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
984 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca este asta, cum pe tine nu te-a mancat nimeni si cum de nu s-a golit Rusia de oameni? Io acum stau sa ma intreb daca fratii nostri de peste Prut pleaca in Rusia pentru ca sunt canibali sau pentru ca sunt masochisti?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger