AcasăNewsCât costă benzina şi motorina, miercuri, 27 martie 2024. Noi scumpiri

Cât costă benzina şi motorina, miercuri, 27 martie 2024. Noi scumpiri

benzina-pompaVin SCUMPIRI în lanţ? Preţul la care a ajuns litrul de benzină anunţă cheltuieli mai mari pentru români

Şoferii au observat miercuri, 27 martie 2024, noi scumpiri la pompă. Diferența dintre prețurile motorinei și ale benzinei se apropie de 25 de bani pe litru, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni.

Benzina se scumpeşte uşor, iar preţul minim al motorinei stagnează de mai multe zile.

Cât costă benzina

Cea mai ieftină benzină standard costă miercuri 7,08 lei litrul, faţă de 7,06 cât era marţi, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti, str. Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5.

La restul stațiilor din Capitală, benzina standard se găsește la prețuri între 7,09 şi 7,24 lei.

Cât costă motorina

Prețul minim pentru motorină standard, în București, este miercuri de 7,38 lei litrul, în stagnare de mai multe zile, și se găsește la o stație Socar din București, Str. Vasile Lascăr, nr. 141A.

Preţul maxim ajunge la 7,51 lei litrul, în scădere faţă de zilele trecute.

Prețul petrolului a crescut

Prețurile petrolului au înregistrat o creștere luni, pe fondul ordinelor guvernului rus de reducere a producției conform angajamentelor asumate la OPEC+, iar tensiunile dintre Rusia și Ucraina au continuat să afecteze sectorul energetic.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au înregistrat un avans de 1,05 USD, sau 1,23%, ajungând la 86,48 USD pe baril. Contractele futures pentru țițeiul din SUA (WTI) au înregistrat o creștere de 1,10 USD, sau 1,36%, ajungând la 81,73 USD pe baril.

author avatar
Andrei Ștefan
516 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger