AcasăNewsCât câștigă de la stat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu

Cât câștigă de la stat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu

sursa foto: Facebook/Daniel Baciu

De ceva vreme încoace, mai ales de când se vorbește constant despre recalcularea pensiilor, numele lui Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a fost adesea în prim-plan.

În tot acest context, apar dezvăluiri despre omul care gestionează pensiile românilor. Mai exact, despre veniturile pe care acesta le încasează de la stat.

Daniel Baciu a fost instalat în funcția de președinte cu rang de secretar de stat al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) în urmă cu patru ani, în 2020, de către ministrul Muncii de la acea vreme, din Guvernul Orban, Violeta Alexandru.

Ce funcții a deținut înainte de a deveni șeful CNPP

Cunoscut ca un apropiat al PNL, Baciu a lucrat toată viața la stat, potrivit libertatea.ro. În vârstă de 51 de ani, acesta are menționate în CV, de-a lungul anilor, mai multe locuri de muncă. Astfel, în anul 1997 a lucrat ca inspector la Direcţia Generală de Muncă şi Protecţie Socială Dolj. Apoi a fost angajat pe funcția de consilier superior și director executiv la Casa Județeană de Pensii Dolj.

A fost și preşedinte al Sindicatului Liber al Casei Judeţene de Pensii Dolj. După ce a fost adus în Capitală, pentru a gestiona pensiile românilor, Daniel Baciu a devenit și membru în Consiliul de Administrație (CA) al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli – I.N.C.A.S. București, ca reprezentat al Ministerului Muncii.

Cine e soția acestuia și unde lucrează

Soția lui Daniel Baciu a lucrat pe funcția de consilier superior la Agenția Națională de Achiziții Publice Dolj și șef serviciu la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova. Ulterior, din 2020, ea și-a urmat soțul la București. Unde s-a angajat la ANAF și la Curtea de Conturi, potrivit sursei citate. În 2020, până să ajungă în București, Baciu deținea, conform declarației de avere, împreună cu soția, un teren intravilan, un apartament, o casă de locuit și un spațiu comercial, toate în Craiova, o mașină Toyota din 2006 și avea prin conturi în jur de 130.000 de lei.

Pe atunci, Baciu câștiga puțin peste 65.000 de lei pe an, iar soția sa – aproape 70.000 de lei.

Acum, potrivit declarației de avere pentru anul 2023, Baciu se bucură de un venit anual de aproape 129.000 de lei, la care se mai adaugă alte 9.167 de lei, fiind membru în comisia permanentă a Consiliul Național al Organizațiilor de Pensionari și al Persoanelor Vârstnice.

Din câte menționează publicația citată, Baciu mai apare cu două venituri în declarația de interese din 2023, care nu sunt trecute la venituri în declarația de avere: astfel, ca membru al CA al I.N.C.A.S., unde a reprezentat Ministerul Muncii în perioada 2021-2023, a mai încasat aproape 2.500 de lei pe lună (30.000 de lei pe an). Plus alți 974 de lei pe lună (11.688 pe an) ca președinte CA al CNPP.

Recent, Daniel Baciu, șeful CNPP, a făcut precizări referitoare la momentul în care intră banii pe cardurile pensionarilor, după ce le-au fost majorate pensiile. Totul, în contextul în care românii au început să primească deja pensiile recalculate. Citiți mai multe AICI: Când primesc pensiile, în septembrie, românii care încasează aceste venituri pe card. Șeful Casei Naționale de Pensii Publice a făcut anunțul

Citiți și:

Daniel Baciu a anunţat care sunt românii ce vor primi pensii duble, peste doar câteva zile

Vor ajunge oamenii în Instanţă cu Casa de Pensii după recalcularea „lefurilor”? Daniel Baciu anunţă cum poate fi evitat acest lucru

author avatar
Andrei Coman
773 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta este tipul de bugetar parvenit,impins dela spate de proptele politice.Un habarnist care si-a vazut „inechitatea ” rezolvata,cand va iesi la pensie,nu va mai face parte din Gr.III,ca a fost desfiintata.Toti cei din Gr. III in frunte cu directorii si alti functionari cu fonctii de conducere,au fost impinsi la Gr. II.Prin impartirea valorii punctului de pensie la 25 de ani,al celor din Gr.II.Iar cei din Gr. I,au „fost coborati ” si ei la Gr.II.Stagiul lor complet de cotizare de 20 de ani,chiar daca a fost dobandit legal prin Hotarare definitiva care are autoritate de lucru judecat,a fost eliminat,in dispretul Legii.Rooomania staaat de drept,mafiot si esuat,si educaaat,ca era sa uit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger