AcasăNewsCat au pierdut bogatii Romaniei pe timp de criza

Cat au pierdut bogatii Romaniei pe timp de criza

Criza economica a lasat urme adanci nu numai in buzunarele romanilor de rand ci si in conturile unora dintre cei mai bogati afaceristi din Romania. Unii recunosc in cifre cat au pierdut, altii evita si vorbesc doar de probleme.

Camelia Sucu

Camelia Sucu, una dintre cele mai cunoscute femei din mediul de afaceri autohton, proprietara Class Living, business din industria mobilei de lux, a pierdut 1 milion de euro in perioada 2008 -2010. Totusi, este multumita ca a reusit sa treaca peste criza cu o echipa completa si cu un business in dezvoltare. “Nu am pierdut niciun om, am continuat achizitiile. Am avut, in perioada 2008 -2010 pierderi totale de un milion de euro, intr-un sector care a avut de suferit, fiind afectat si de cresterea TVA la 24%”, a declarat Sucu, pentru Money.ro.

Ion Niculae

Un alt greu al mediului de afaceri, Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, a declarat ca a ramas fara 100 de milioane de euro in urma crizei, insa a spus ca, in afara de bani, a pierdut foarte mult timp. „In afara de bani, am pierdut timp. Am pierdut 100 de milioane de dolari in 2008, din stocurile de marfa pe care le aveam. Cand am vandut, am pierdut”, a declarat omul de afaceri.

Ovidiu Tender

Nici timisoreanul Ovidiu Tender nu a fost ocolit de necazuri. Devalorizarea activelor imobiliare si scaderea valorii capitalizarii bursiere l-au costat pe acesta 450 de milioane de euro. „Pierderile sunt, de fapt, scaderi ale valorii activelor. Ma refer la active imobiliare si la piata de capital. In ceea ce priveste scaderea valorii capitalizarii bursiere la societatile la care sunt actionar majoritar, diferenta in minus se cifreaza pe la 450 milioane de euro”, a declarat Tender, pentru aceeasi sursa.

Un alt afacerist timisorean, Emil Cristescu, care, impreuna cu fratele sau, Marius Cristescu, controleaza grupul de firme Bega si detine o avere de 500-550 de milioane de euro, considera ca din cauza crizei a pierdut trei ani de activitate, dar nu poate estima o cifra a pierderilor.

George Copos

De partea celor care evita sa estimeze pierderile sau care considera ca au iesit in profit in urma crizei se numara afaceristi precum George Copos, Jean Valvis, Ion si Viorel Micula sau Gigi Becali.

Jean Valvis

 

 

author avatar
Andrei Ispas
1.158 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger