AcasăNewsCastigator de Nobel, retinut pe aeroport. Politistii credeau ca e traficant!

Castigator de Nobel, retinut pe aeroport. Politistii credeau ca e traficant!

Brian Schmidt (stanga), primind Premiul Nobel de la regele Suediei

Brian Schmidt, castigatorul Premiului Nobel pentru fizica in 2011, a fost retinut de politistii de pe Aeroportul International Missoula.

Brian Schmidt (stanga), primind Premiul Nobel de la regele Suediei

Schmidt (47 de ani), care locuieste in oraselul cu numai 70.000 de locuitori, vroia sa se deplaseze catre Fargo, Dakota de Nord, pentru a-i arata trofeul cucerit bunicii sale.

Conform a1.ro, in momentul in care bagajul sau a ajuns in dreptul aparatului cu Raze X, monitorul politistilor s-a innegrit complet din cauza cantitatii de aur existente in trofeu.

Atunci, reprezentantii fortelor speciale au intervenit si l-au retinut pe Schmidt, pentru interogatoriu. Acesta a recunoscut cu umor ca spiritele s-au incins in momentul in care le-a spus oamenilor legii ca transporta aur primit de la regele Suediei in persoana. Ba chiar politistii au fost gata sa-l aresteze, crezand ca are de a face cu un traficant de aur ce ii ia peste picior, in momentul in care le-a spus ca „am primit trofeul din aur pentru descoperirea expansiunii accelerate a Universului prin observarea supernovelor indepartate”.

In cele din urma situatia s-a calmat, iar Brian Schmidt a reusit sa urce la bordul avionului, astro-fizicanul prezentandu-le politistilor documentul ce atesta ca este posesor de Premiu Nobel.

author avatar
Cristi Ionita
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger