AcasăNewsCastigatoarea Eurovision Romania, specialista in cover-uri

Castigatoarea Eurovision Romania, specialista in cover-uri

Romania va fi reprezentata la Eurovision Tel Aviv de o piesa struto-camila. Interpreta, voce buna, talentata pe ici pe colo, este specialista in cover-uri. Nu este o piesa geniala, comerciala nici atat, prea putin fredonabila. Meritul pentru pozitionarea undeva pe la mijlocul clasamentului in consursul de la Tel Aviv, asta in cea mai fericita situatie, daca trecem de semifinale, il are un juriu pestrit, ca sa nu spunem, dubios. Altfel, TVR parca si-a mai revenit un pic la capitolul organizare, dar nu mult ca bate la ochi. Peste toate, muzica romaneasca este la pamant, la fel si solistii. Au fost mai multe voci de afara, decat autohtone. Ca si in economie: mai mult import decat export.

Spectacolul oferit de TVR duminica seara la Sala Polivalenta a fost bunicel, ca sa nu spunem slabut. Insa deznodamantul a fost unul care ne da mult de gandit in ce priveste muzica si interpretii autohtoni. A castigat Ester Peony cu piesa “On a Sunday”. Din cate am vazut, nimeni din sala nu a cazut pe spate la auzul acesteia, iar la 112 nu s-au semnalat cazuri de delir din randul publicului votant de acasa. Dar juriul (format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata editiei din 2013, Deban Aderemi si William Lee Adams, jurnalisti, Serban Cazan, Head of Production HaHaHa Production, si artistul moldovean Alex Calancea) a trecut peste voci ca ale Lindei Teodosiu, de pilda, sau a Laurei Bretan ori Bella Santiago si a acordat 65 de puncte lui Ester Peony.

Laura Bretan

Votul publicului aproape ca nu a contat, inregistrandu-se ca in fiecare an probleme cu votul. Ester este o artista cu origini romanesti, fericita locuitoare a Montrealului, Canada, dar despre care se stiu foarte putine.

Linda Teodosiu

Pe numele real Ester Alexandra Cretu, castigatoarea Eurovision a devenit cunoscuta nu pe marile scene, ci in mediul online prin inregistrarile pe care le publica pe cont propriu. „Sincer, n-are de ce sa-mi fie teama, pentru ca stiu ca pana in mai o sa am foarte mult timp de pregatire si chiar imi doresc sa imi reprezint tara cu mandrie si sigur o sa castigam”, a declarat Ester Peony.  Draga Ester, nu te supara, dar noi ne temem ca iar o sa luam praful de pe toba.

author avatar
Maria Iordache
1.263 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce naivi. De mult nu ma mai uit la Euro. E un concurs politic in care se castiga politic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger