AcasăNews „Casa Albă suferă de retard mental”, diagnostichează președintele Iranului (VIDEO)

 „Casa Albă suferă de retard mental”, diagnostichează președintele Iranului (VIDEO)

Câtă vreme „capul” Casei Albe este președintele american Donald Trump, este evident împotriva cui, în mod precis, se adresează constatarea medicală a lui Hassan Rouhani.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagdonald trump title=Donald Trump data wpil keyword link=linked>Donald Trump<a> și Hassan Rouhani președinții Statelor Unite și Iranului Sursa foto Twitter

Șeful de stat iranian a denunţat marţi sancțiunile „scandaloase şi idioate” impuse de către Trump liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei şi ministrului iranian de Externe Mohammad Javad Zarif. Rouhani a adăugat, într-un discurs televizat, că „această Casă Albă suferă de retard mental. Ea nu ştie ce să mai facă”, scrie AFP.

Însă nelămuritul rămâne tot președintele de la Teheran: „Sancţiuni pentru ce? Pentru a bloca activele liderului [suprem n.r.]? Dar conducătorii noştri nu sunt ca cei ai altor ţări, care au miliarde în conturi în străinătate, ca să vreţi să impuneţi sancţiuni, să le confiscaţi sau să le blocaţi”, sugerând că inițiativa lui Trump se supune inutilității.

Donald Trump a anunţat luni sancţiuni – în principiu simbolice – vizându-i pe numărul unu iranian Ali Khamenei și pe opt comandanţi din cadrul „Gardienilor Revoluţiei” – o structură de elită a Armatei Iraniene, considerată oficial „Organizație Teroristă” de Statele Unite . Sancțiunile lui Trump nu l-au omis pe şeful diplomaţiei de la Teheran, Mohammad Javad Zarif, care este considerat  figura de destindere a politicii iraniene față de  Occident. Acesta este socotit drept moderat și este urât de ultraconservatorii iranieni.

Inițiativa șefului de stat american vine într-un context și așa tensionat până la culme din cauza doborârii unei drone americane de către forțele militare Iran în zona strategică a Golfului Persic. Tensiunea a fost sporită de atacuri „de origine necunoscută” cu bombe –venite după distrugerea dronei– asupra a două petroliere care navigau în zona Golfului (unul japonez și unul norvegian), de care au fost acuzați iranienii, care neagă orice implicare.

[youtube]gmg0OpuAc3A[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
158 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger