AcasăNews Casa Alba: Obama si Putin au convenit sa continue discutiile privind...

Casa Alba: Obama si Putin au convenit sa continue discutiile privind Siria si scutul antiracheta

Liderul american Barack Obama a tinut sa-l felicite pe Vladimir Putin pentru castigarea alegerilor prezidentiale. Cei doi lideri au avut, vineri, o discutie telefonica, ocazie cu care s-au angajat sa continue discutiile privind Siria si scutul antiracheta.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Casa Alba, „presedintele Obama l-a sunat pe presedintele ales al Rusiei si premierul Putin, pentru a-l felicita pentru victoria sa recenta la alegerile prezidentiale ruse”, conform Mediafax.

Obama si Putin au convenit sa continue cooperarea intre cele doua state, inslusiv consolidarea relatiilor comerciale si de investitii. Obama si Putin au convenit de asemenea sa continue discutiile pe subiecte asupra carora Statele Unite si Rusia au opinii divergente, precum situatia din Siria si scutul antiracheta.

Obama a amintit cu aceasta ocazie progresele in relatia ruso-americana realizate in ultimii trei ani cu presedintele Dmitri Medvedev, cu privire la cooperarea privind Afganistanul si Iranul, incheierea acordului START, dar si invitatia recenta catre Rusia de a adera la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger